Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева разговаря с генералния директор

...
Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева разговаря с генералния директор
Коментари Харесай

Цвета Караянчева и Ноел Къран обсъдиха бъдещето и ролята на обществените медии в ЕС

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева беседва с генералния шеф на Европейския съюз за радио и телевизия Ноел Къран. Гостът е в България за присъединяване в срещата на публичните радио и телевизионни медии от Югоизточна Европа.

В срещата участваха ръководителите на Комисията по бюджет и финанси Менда Стоянова и на Комисията по просвета и медии Вежди Рашидов, както и генералните шефове на Българска национална телевизия и БНР Константин Каменаров и Александър Велев.

Цвета Караянчева и Ноел Къран разискаха бъдещето и ролята на публичните медии в Европейския съюз. Социалните мрежи и комерсиалният бранш са доста мощни, по тази причина би трябвало да поддържаме повече публичните медии, акцентира на срещата Ноел Къран. По думите му сега доверието в обществените мрежи стартира да спада, а в публичните от ден на ден нараства.

Цвета Караянчева означи, че публичните медии имат извънредно значима културна, просветителна и социална функциии. Двама показаха мнение, че те са основни за съхраняването на нашата просвета и за одобряването на професионалните стандарти в публицистиката, по тази причина и хората имат доверие в тях.

Двамата дадоха висока оценка на резултатите от Срещата на върха Европейски Съюз – Западни Балкани в София. Цвета Караянчева означи, че на нея са взети извънредно значими решения за бъдещето на Европейския съюз. България съумя да сложи напред в дневния ред на Съюза тематиката за европейската вероятност пред страните от Западните Балкани, съобщи ръководителят на Народното събрание и добави, че сигурността в този район е значима и за сигурността в целия Еворпейски съюз.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР