Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева обяви пред Би Ти

...
Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева обяви пред Би Ти
Коментари Харесай

БСП заплашила Марешки с искане на оставка, ако не подкрепи Жаблянов, обяви Караянчева

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева разгласи пред Би Ти Ви, че през вчерашния ден заместникът ѝ и водач на партия " Воля " Веселин Марешки е бил застрашен от представител на Българска социалистическа партия, че левицата ще му изиска оставката. Това щяло да стане, в случай че гласоподава за отстраняването на Валери Жаблянов като зам.-председател на Народното събрание.

Вчера болшинството в профил социалиста от поста. До гласуването се стигна, откакто Жаблянов съобщи, че " Народният съд е належащо и неизбежно правораздаване ". Отстраняването му беше подкрепено от ръководещата коалиция на ГЕРБ и " Обединени патриоти ", както и от " Воля ". " Българска социалистическа партия за България " бе срещу, а Движение за права и свободи не взе участие в гласуването.

Диктатура на пролетариата

Караянчева добави, че Марешки е разказал, че опасността против него е пристигнала в пленарната зала. Според нея това не е правилно. Тя добави, че отстраняването на Валери Жаблянов не е опит на ГЕРБ да си върне на Българска социалистическа партия за подадената оставка от предшественика ѝ Димитър Главчев. Той напусна поста, откакто в профил от съвещание водача на левицата Корнелия Нинова, след което опозиционната партия изиска оставката му.

" На дебатите през вчерашния ден Жаблянов беше жарък и прочувствен. Явно той в действителност мисли всичко това, което сподели за Народния съд. Оказва се, че това не е единствено негово мнение, само че и на множеството депутати от групата на Българска социалистическа партия. Чудя се към този момент дали няма да изискат и връщане на диктатурата на пролетариата ", съобщи Караянчева.

Президентът има проблеми с институциите

Тя сподели още, че президентът Румен Радев от дълго време има проблеми с институциите, като напомни изявлението му при полагането на клетва в Народното събрание. Тогава той се обърна към депутатите с думите, че им остава още една седмица, визирайки идните парламентарни избори.

Караянчева призна, че рейтингът на Народното събрание е невисок, като отдаде това на непрекъснатите нападки от страна на Радев. Тя го прикани да се чуват по телефона, когато има някакви забележки към работата на Народното събрание, а не да си приказват през медиите.

" Президентът би трябвало малко да обере изявленията си. Малко просташки приказва ", добави ръководителят на Народното събрание.

Пеевски не идва на работа

Караянчева сподели още, че работните дни на депутата от Движение за права и свободи Делян Пеевски не са доста. Тя добави, че той съвсем не идва на работа, като за всичко това му се " реже от заплатата ".

" Не е морално сходно нещо. Този въпрос обаче е към ръководителя на парламентарната група на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ. Освобождаването на депутатите се прави от ръководителите на групите, а аз съм единствено уведомявана ", съобщи Караянчева.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР