Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева допусна възможността още преди

...
Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева допусна възможността още преди
Коментари Харесай

Караянчева склонна да прокара по бърза писта криминализирането на горенето на отпадъци

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева позволи опцията още преди коледната почивка Народното събрание да прегледа предлагането на столичния кмет Йорданка Фандъкова горенето на боклуци да бъде криминализирано, оповестява БНР.

По устав имаме опция по доста бърза писта да го прокараме до началото на коледната почивка, съобщи тя.

Очаква се през днешния ден парламентарната група на ГЕРБ да внесе предлагането за промени в Наказателния кодекс, свързани с нерегламентираното изгаряне на боклуци.

Според формалните данни на Столичната община през последното денонощие се регистрира превишение на нормата от 50 микрограма на пространствен метър при пет от шестте измервателни станции в София. Замърсяване не се записва само на станция " Копитото " на Витоша. Най-високи стойности на замърсяване са регистрирани от станцията в квартал " Младост ".

Като мярка за справяне с мръсния въздух през днешния ден буферните паркинги към метрото работят гратис. От Центъра за градска подвижност прецизираха, че при нужда общината има подготвеност да вкара " зелен билет ".

Започват и изключителни инспекции на промишлени транспортни и битови източници за замърсяване с прахови частици, както и на строителни обекти, генериращи замърсяване.

Преди дни кметът прикани жителите, които употребяват твърдо битово гориво, да преминат към по-екологичен метод на отопление. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР