Председателят на Народното събрание се срещна с президента на Украйна

...
Председателят на Народното събрание се срещна с президента на Украйна
Коментари Харесай

Зеленски към Желязков: Благодаря ви сърдечно за всяка подкрепа

Председателят на Народното събрание се срещна с президента на Украйна Володимир Зеленски  Володимир Зеленски Володимир Зеленски  е украински актьор, сценарист, продуцент и политик. Володимир (понякога в Киев.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 12585
" Благодаря ви сърдечно за всяка поддръжка, която ни осигурявате - и военно техническата и филантропичната. Всяка поддръжка от България е значима за нас и в никакъв случай няма да я забравим. Вие сами се уверихте по какъв начин живеем с непрекъснатите ракетни офанзиви в града. И виждате какъв брой е значимо за нас да осигуряваме съответна отбрана на нашите жители в най-студените месеци от годината, когато фокус на офанзивите е енергийната сигурност на Украйна ", съобщи Зеленски преди диалога на четири очи с, съобщи Българска национална телевизия.

От своя страна ръководителят на Народното събрание акцентира още веднъж поддръжката на страната ни за европейското и евроатлантическо бъдеще на страната.

" България дава военна, филантропична и политическа поддръжка на Украйна през цялото време и ще продължи да го прави, колкото е належащо ", увери той.

Председателят на Народното събрание още веднъж акцентира, че страната ни остро осъжда съветската експанзия в Украйна. България уверено отхвърля безмилостния съветски гнет и разрушенията на главната гражданска инфраструктура на Украйна, означи той. По думите му Русия би трябвало да съблюдава интернационалните си отговорности и абсолютно и неотложно да изтегли всички нейни сили и военно съоръжение от територията на Украйна.

България е заявила цялостната си поддръжка за „ Формулата за мир “ на президента Зеленски и абсолютно поддържа водещия принцип, че единствено Украйна има суверенното право да дефинира по кое време и по какъв начин да се включи в договаряния с агресора, уточни ръководителят на Народното събрание.

Той акцентира, че този принцип е най-хубавата гаранция за бъдещия мир, към който всички се стремим и който ще укрепи европейската и световната сигурност, учредена на разпоредбите на интернационалния ред. От жизненоважно значение е да обединим напъните си за съблюдаване на правилата на Хартата на Организация на обединените нации за ненападение и ценене на суверенитета, териториалната целокупност и политическата самостоятелност на всички страни, счита.

България е измежду най-силните и най-активни поддръжници на европейската интеграция на Украйна и на евроатлантическата ѝ вероятност, акцентира ръководителят на Народното събрание.

Страната ни приветства решението на Европейския съвет за започване на договаряния за присъединение на Украйна към Европейски Съюз, съобщи той и добави, че това е геополитически избор, който има цялостната ни поддръжка.

" Ние сме уверени, че Украйна принадлежи към европейското семейство ", означи.

Според него бъдещето на Украйна е в основата на европейската архитектура за сигурност и в границите на НАТО. Независима и суверенна Украйна е от основно значение за евроатлантическата сигурност, счита. Той изрази задоволството на нашата страна от подписването на Съвместната декларация за евроатлантическата интеграция на Украйна.

България е надълбоко обезпокоена от невижданите военни дейности на Руската федерация в региона на Черно море и в частност от възходящата милитаризация на Кримския полуостров, съобщи ръководителят на Народното събрание. България не признава противозаконното анексиране на Крим, заявява той.

напомни, че на 11 януари 2024 година в Истанбул беше подписан Тристранен меморандум сред България, Румъния и Турция за основаване на взаимна задача за противопоставяне на мините (MCM Black Sea), която задача е предопределена само за филантропични цели и за противопоставяне на опасността от морски мини в Черно море, като по този метод се способства за сигурността на корабоплаването в Черно море.


Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР