Председателят на Народното събрание Росен Желязков присъства на тържествената церемония

...
Председателят на Народното събрание Росен Желязков присъства на тържествената церемония
Коментари Харесай

Росен Желязков поздрави управителя на БНБ Димитър Радев при удостояването му със звание „Доктор хонорис кауза на УНСС“

Председателят на Народното събрание Росен Желязков участва на тържествената гала по удостояването с почетно звание „ Доктор хонорис идея на Университета за национално и международно стопанство (УНСС) " на шефа на Българска национална банка Димитър Радев.

Това е самопризнание на влиятелно образователно заведение към неговия ученик за изминатия път и за професионалните му постижения, означи в своето изявление Росен Желязков. Биографичната информация на Димитър Радев демонстрира, че той е търсещ човек, който е претърпял рухването на „ желязната завеса ", почерпил е знание и опит в една обществено-политическа система, а по-късно е построил себе си в друга, уточни ръководителят на Народното събрание. Това е банкер, който ръководи Българската национална банка към този момент втори мандат в един много комплициран интервал от прехода на България в търсенето на национални полезности и направления, сподели Росен Желязков.

„ Сигурен съм, че Вашият образец ще бъде последван от доста от възпитаниците на влиятелния УНСС, които през днешния ден са тук измежду нас и ние се надяваме, че един ден и те ще бъдат удостоени с почетното звание „ Доктор хонорис идея на УНСС ", добави ръководителят на Народното събрание.

Росен Желязков пожела на шефа на Българската национална банка да докара до дъно пътя, по който сме поели, с цел да стане България част от Еврозоната и да реализира признанието, че е пълновръстен член на Европейския съюз.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР