Председателят на Народното събрание разговаря със секретаря на комитета на

...
Председателят на Народното събрание разговаря със секретаря на комитета на
Коментари Харесай

Росен Желязков разговаря със секретаря на комитета на Виетнамската комунистическа партия в провинция Куанг Нин Нгуен Суан Ки

Председателят на Народното събрание беседва със секретаря на комитета на Виетнамската комунистическа партия в провинция Куанг Нин и ръководител на Народния съвет на провинцията Нгуен Суан Ки в Централата на регионалния партиен комитет.

Българската парламентарна делегация, водена от ръководителя на Народното събрание, която е на публично посещаване в Социалистическа република Виетнам посети провинция Куанг Нин.

За мен е наслаждение и висока чест да бъда посетител на една от най-колоритните провинции на Виетнам, която съчетава в себе си мъдростта на историята и новостите на съвремието, уточни ръководителят на Народното събрание. Той означи, че географската раздалеченост на България и Виетнам в никакъв случай не е била спънка за откровените и топли връзки сред жителите на двете страни. Ролята на нас, политиците, е да претворим тези хубави страсти на нашите жители и да им дадем положителни благоприятни условия за икономическо съдействие, за продан на опит и образование в разнообразни сфери на науката и технологиите, акцентира ръководителят на българския парламент.

Съвместната декларация от 2013 година, както и подписаните по време на визитата в България от ръководителя на Националното заседание на Виетнам двустранни документи са отлична основа за развиването и задълбочаването на съдействието сред нашите две страни, уточни секретарят на комитета на Виетнамската комунистическа партия в провинция Куанг Нин и ръководител на Народния съвет на провинцията Нгуен Суан Ки. Уверен съм, че скоро ще можем да се похвалим с положителните резултати от ползотворните контакти на високо ниво, в това число и сред законодателните институции на двете страни, добави той.

В състава на българската делегация са ръководителят на Комисията по труда, обществената и демографската политика Деница Сачева (ПГ на ГЕРБ-СДС), ръководителят на Комисията по защита Христо Гаджев (ПГ на ГЕРБ-СДС), ръководителят на Комисията по икономическа политика и нововъведения Хамид Хамид (ПГ на ДПС), ръководителят на Комисията за директното присъединяване на жителите и взаимоотношението с гражданското общество Валентин Тончев (ПГ на ДПС), заместник-председателят на Комисията по културата и медиите и ръководител на Групата за другарство България-Виетнам Стоян Михалев (ПГ „ Продължаваме промяната – Демократична България “), заместник-председателят на Групата за другарство България – Виетнам Борислав Гуцанов (ПГ „ Българска социалистическа партия за България “) и националният представител от групата Иво Русчев (ПГ „ Възраждане “), както и депутатите Нели Димитрова (ПГ „ Продължаваме промяната – Демократична България “), Цветан Предов (ПГ „ ИТН “), Ангел Георгиев (ПГ „ Възраждане “) и Александър Вълчев (ПГ „ ИТН “). Кметът на Казанлък Галина Стоянова също е в формалната делегация.

 

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР