Председателят на Народното събрание Никола Минчев се срещна с генералния

...
Председателят на Народното събрание Никола Минчев се срещна с генералния
Коментари Харесай

Председателят на НС Никола Минчев се срещна с генералния секретар на ПАЧИС Асаф Хаджиев

Председателят на Народното събрание Никола Минчев се срещна с генералния секретар на Парламентарната асамблея на Черноморското икономическо съдействие (ПАЧИС) Асаф Хаджиев.

Гостът е на работно посещаване в България.

Основна тематика на диалога беше ролята на ПАЧИС за задълбочаване на съдействието сред парламентаристите от страните от Черноморския район. Въпреки войната, която наруши ритъма на работа на организацията, се надяваме скоро спорът да бъде прекратен и да продължим взаимните си съвещания в името на жителите на държавите-членки, уточни на срещата генералният секретар на ПАЧИС Асаф Хаджиев. България има значима роля и подкрепя активността на Асамблеята, акцентира той.

Председателят на Народното събрание Никола Минчев означи смисъла на ПАЧИС като форма за разговор, взаимни дейности и по-тясно съдействие сред парламентаристите от страните от региона на Черно море. Той акцентира, че България ефективно взе участие в работата на ПАЧИС, а ръководителят на българската делегация Петър Кънев е с дълготраен опит като представител на страната ни в Асамблеята.

България осъжда протичащото се в Украйна, българският парламент одобри декларация по отношение на нападателните военни дейности на Руската федерация против Украйна, уточни ръководителят на Народното събрание. Всички се надяваме скоро войната да бъде прекъсната, акцентира Никола Минчев.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР