Председателят на Народното събрание Никола Минчев реши да не съкращава

...
Председателят на Народното събрание Никола Минчев реши да не съкращава
Коментари Харесай

И вълкът сит, и агнето цяло: извънредно заседание на парламента ще има, но на 4 май |

Председателят на Народното събрание Никола Минчев реши да не редуцира депутатската почивка и насрочи поисканото от ГЕРБ-СДС изключително съвещание за идната сряда от 15:30 ч. - час и половина след края на постоянния пленарен ден.

Вчера парламентарната група на в петък със следния дневен ред: " Изслушване на премиера Кирил Петков и на министъра за спрения съветски газ ". Освен тях някогашните ръководещи желаят да изслушат и директорите на БЕХ, " Булгаргаз ", " Булгартрансгаз ", ръководителят на КЕВР и ръководителите на ДАНС и ДАР.

След това би трябвало да бъде прегледано единствено проекторешението на ГЕРБ-СДС за военна помощ за Украйна. То е едно от трите оферти наред с това на Демократична България и Политическа партия.

Според Конституцията и Правилника за активността на Народно събрание изключителни съвещания могат да бъдат свиквани по искане на една пета от народните представители - общо 48 души (ГЕРБ-СДС има 59 депутати). Председателят на Народното събрание обаче дефинира по кое време и от какъв брой часа да се организират изключителни съвещания.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР