Председателят на Народното събрание Никола Минчев предупреди Десислава Атанасова(ГЕРБ) и

...
Председателят на Народното събрание Никола Минчев предупреди Десислава Атанасова(ГЕРБ) и
Коментари Харесай

Лични обяснения между остриетата на ДБ и ГЕРБ нажежиха парламента

Председателят на Народното събрание Никола Минчев предизвести Десислава Атанасова(ГЕРБ) и Антоанета Цонева (ДБ), че нарушават правилника на Народното събрание. Той предизвести депутатките, че употребяват правото си на персонално пояснение, тъй като са упоменати поименно, а вършат изявления всъщност. „ Няма да има дисциплинарни санкции, само че задачата на персоналното пояснение не е това “, акцентира Минчев.

Дебатът беше за основаване на краткотрайна комисия за определяне на всички обстоятелства и условия по отношение на машинното гласоподаване в изборите на 14 ноември 2021г.,предложение импортирано от „ Възраждане “. То в последна сметка не беше признато, само че породи напрежение.

До нажежаване на атмосферата се стигна, откакто Цонева упрекна ГЕРБ, че мислят аналогово. Тя напомни случая в Стара Загора, където Демократична България не можаха да записват листата си електронен автограф, както и това, че е трябвало да се броят отрязъците от машините.

Бившите ръководещи се засегнаха, и Десислава Атанасова упрекна от своя страна Цонева в амнезия, тъй като Демократична България сами били желали засилен надзор и спомагателни гаранции на машинния избор. Когато Антоанета Цонева реши да отговори, депутатите от ГЕРБ я стопираха с подвиквания.

Оказа се, че правилникът не ѝ дава право да отговори. Това беше открито, откакто ръководителят се рови известно време в правилника. Така пристрастеностите бяха овладени, а на трибуната излезе Йордан Цонев от Движение за права и свободи, с цел да каже, че в действителност заслугата да имаме машинно е на Движение за права и свободи, тъй като те са го предложили. Той не пропусна и да направи жест към Антоанета Цонева, като я загатна поименно, с цел да има въпреки всичко колежката му от Демократична България право на „ персонално пояснение “.  
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР