Председателят на Народното събрание Ива Митева от Има такъв народ

...
Председателят на Народното събрание Ива Митева от Има такъв народ
Коментари Харесай

Парламентарните комисии вероятно ще бъдат създадени в сряда

Председателят на Народното събрание Ива Митева от " ИТН " изрази вяра в сряда да бъдат образувани парламентарните комисии.

Парламентът работи към този момент близо месец, само че законодателната активност продължава да няма. Вместо това бяха основани няколко краткотрайни комисии, а в пленарната зала се вършат чувания на министри. Причината за това е, че партиите не можеха да се схванат за разпределението на комисиите, които би трябвало да преглеждат предложенията за промени в законите.

" Аз приканвам за това (да се основат комисиите- бел. ред) от повече от две седмици на председателските препоръки. Помолиха сътрудниците предходната седмица за още малко пролонгация. Надявам се тази пролонгация да бъде до сряда ", сподели Митева.

Тя твърди, че председателските и зам.-председателските места в комисиите към този момент са разпределени и към този момент няма спънка те да бъдат основани. Според нея поради възможната актуализация на бюджета отрасловата комисия ще заседава още в сряда следобяд.

Митева добави, че на председателски съвет във вторник ще призове партиите да стартират да обмислят и датата на президентските избори. По Конституция Народното събрание насрочва този вид избор.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР