Председателят на Народното събрание Ива Митева от Има такъв народ

...
Председателят на Народното събрание Ива Митева от Има такъв народ
Коментари Харесай

Митева се надява парламентарните комисии да бъдат създадени в сряда

Председателят на Народното събрание Ива Митева от " ИТН " изрази вяра в сряда да бъдат образувани парламентарните комисии.

Парламентът работи към този момент близо месец, само че законодателната активност продължава да няма. Вместо това бяха основани няколко краткотрайни комисии, а в пленарната зала се вършат чувания на министри. Причината за това е, че партиите не можеха да се схванат за разпределението на комисиите, които би трябвало да преглеждат предложенията за промени в законите.

" Аз приканвам за това (да се основат комисиите- бел. ред) от повече от две седмици на председателските препоръки. Помолиха сътрудниците предходната седмица за още малко пролонгация. Надявам се тази пролонгация да бъде до сряда ", сподели Митева.

Тя твърди, че председателските и зам.-председателските места в комисиите към този момент са разпределени и към този момент няма спънка те да бъдат основани. Според нея поради възможната актуализация на бюджета отрасловата комисия ще заседава още в сряда следобяд.

Митева добави, че на председателски съвет във вторник ще призове партиите да стартират да обмислят и датата на президентските избори. По Конституция Народното събрание насрочва този вид избор.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР