Председателят на Народното събрание Димитър Главчев посети Охрид в рамките

...
Председателят на Народното събрание Димитър Главчев посети Охрид в рамките
Коментари Харесай

Питат Главчев за пряка авиолиния София-Охрид

Председателят на Народното събрание Димитър Главчев посети Охрид в границите на двудневната си аудиенция в Република Македония. Той се срещна с кмета на града Никола Бакрачески, оповестиха от Народното събрание. На среща с неправителствена организация бе подложен въпроса за директна въздушна връзка София-Охрид.

 Политиците да оказват помощ за духовните мостове, прикани Главчев в Бигорския манастир
Политиците да оказват помощ за духовните мостове, прикани Главчев в Бигорския манастир

Председателят на Народното събрание подари икона на Св. Йоан Кръстител

Сред тематиките на диалога бяха подписаният преди дни контракт за другарство, добросъседство и съдействие сред двете страни. Не бе подмината тематиката за идните избори за локална власт в Република Македония, които ще се проведат на 15 октомври тази година. Единодушно бе мнението, че би трябвало се работи за задълбочаване на директните ни контакти във всички области.

Охрид е прочут със своите забележителни естествени дадености и вие имате всички учредения и благоприятни условия да продължите да развивате своя град като съвременно и стопански устойчиво средище, означи Димитър Главчев.

Стараем се да превърнем Охрид освен в прелъстителен туристически и културен, само че и в развъртян административен център на страната ни, съобщи Никола Бакрачески.

 Каним Талат Джафери на утвърждението на Договора с Македония в Народно събрание
Каним Талат Джафери на утвърждението на Договора с Македония в Народно събрание

Документът е доказателство, че нашето другарство е същинско, счита Зоран Заев

Председателят на Народното събрание посети офиса на сдружението за Македоно-българско другарство в град Охрид. Представителите на сдружението описаха за първия по рода си двудневен фестивал на българската просвета и фолклор, извършен преди месец в Охрид. Във фестивала са взели участие над 300 артисти и танцьори от цяла България.

От сдружението сложиха въпроса за определяне на директна въздушна линия София - Охрид. Той посети и манастирския комплекс " Св. Наум " край Охридското езеро.

Председателят на Народното събрание Димитър Главчев се поклони и сервира цветя на паметната плоча на починалите български туристи при нещастието с кораба " Илинден " на 5 септември 2009 г.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР