Председателят на Народното събрание Димитър Главчев е подал оставка. Това

...
Председателят на Народното събрание Димитър Главчев е подал оставка. Това
Коментари Харесай

След среща с Борисов: Главчев подаде оставка като председател на парламента

Председателят на Народното събрание Димитър Главчев е подал оставка. Това заяви самият той от парламентарната естрада при започване на днешното съвещание.
Решението е взето тази заран, откакто министър ръководителят Бойко Борисов прекара повече от час в кабинета на ръководителя на Народното събрание, дружно с ръководителят на ГЕРБ в Народното събрание Цветан Цветанов.
Оставката беше поискана от Българска социалистическа партия откакто Главчев преди ден в профил водача й Корнелия Нинова от съвещание.
До настояването на оставката се стигна, откакто в сряда Главчев изгони водача на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова от съвещанието на Народното събрание и наказа депутата от левицата Антон Кутев с премахване от две съвещания. Т
ова стана, до момента в който Нинова четеше декларация от името на партията, откакто Народното събрание отхвърли да изслуша премиера Бойко Борисов по искане на Българска социалистическа партия. По-късно социалистите обясниха, че декларацията на Българска социалистическа партия не е била авансово готова, а Нинова е импровизирала. Тя беше изгонена поради " засегнатост на Народното събрание и членове на Министерския съвет ", а Кутев - за реплики от залата. Веднага по-късно левицата изиска оставката на Главчев.
Димитър Главчев не трябваше да си изпуска нервите, разяснява през вчерашния ден ( и министър председателят Бойко Борисов на инспекцията на източната дъга на Софийския околовръстен път. Групата на ГЕРБ заявява, че стои зад Главчев.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР