Председателят на Народното събрание да може по всяко време да

...
Председателят на Народното събрание да може по всяко време да
Коментари Харесай

Службите за сигурност веднъж месечно на отчет в парламента

Председателят на Народното събрание да може когато и да е да освобождава основния секретар на Народно събрание. Това взеха решение депутатите във краткотрайната комисия, която изготвя правилника за активността на 48-то Народно заседание.

Предложението беше на " Продължаваме промяната ". По всяко време ще могат да се освобождават сътрудниците към парламентарните комисии.

Демократична България желаят един път месечно на председателски съвет да се изслушват шефовете на службите за сигурност. Според Надежда Йорданова чуванията им в отрасловите парламентарни комисии не било задоволително.

Комисията по конституционни въпроси и комисията за надзор върху службите за сигурност ще са на паритетен принцип. Христо Гаджев от ГЕРБ обаче изиска председателството на комисията за надзор върху спецслужбите да е непрекъснато, а не на ротация, както досега.

От Политическа партия предложиха самостоятелните депутати също да могат да вземат участие в парламентарните комисии. От ГЕРБ обаче са срещу, защото това щяло да подтиква партийното номадство и тази концепция не откри поддръжка на комисията.
 Политическа партия не поддържа първия мандат, Радев им подсети за реванша на статуквото Обновена
Политическа партия не поддържа първия мандат, Радев им подсети за реванша на статуквото

Асен Василев: Не става и с контактьори
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР