Председателят на надзорния съвет на Сименс Джо Кезер предупреди за

...
Председателят на надзорния съвет на Сименс Джо Кезер предупреди за
Коментари Харесай

Шефът на Сименс предупреди за възраждането на десния екстремизъм в Германия

Председателят на надзорния съвет на " Сименс " Джо Кезер предизвести за възраждането на десния екстремизъм в Германия в миг, когато страната навлиза във втора седмица на общонационални митинги против партията " Алтернатива за Германия " (AзГ), предадоха Ройтерс и Българска телеграфна агенция.

" Ако всичко е по този начин, както се оповестява, тогава това е безусловно възмутително ", сподели Кезер, който е и ръководител на надзорния съвет на " Даймлер Трък ", в изявление за Ройтерс, във връзка със известията за среща на десни екстремисти в Потсдам.

На срещата е била разисквана миграционната политика, в това число всеобщите депортации на хора с задграничен генезис, както беше обявено от уеб страницата за проверяващи вести " Коректив " (Correctiv). " Това буди горчиви мемоари ", сподели Кезер.

АзГ, която се класира на второ място в общонационалните изследвания, отхвърля тези проекти да са политика на партията. Сълидерката Алис Вайдел се раздели с един от съветниците си, който е взел участие в диалозите.AзГ не отговори незабавно на настояванията за коментар, показва Ройтерс.

Коментарите на Кезер идват, откакто водачи на немски компании, в това число производителят на чипове Infineon и производителат на химикали Evonik показаха своите опасения по-рано тази седмица.

Като акцентира поуките от историята на Германия, Кезер предизвести за вредите по имиджа на Германия в света и прикани немския бизнес обществено да предизвести за последствията. Той съобщи, че ще взе участие в демонстрациите против десния екстремизъм, които се организират в доста градове.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР