Председателят на Надзорния съвет на НЗОК д-р Александър Златанов покани

...
Председателят на Надзорния съвет на НЗОК д-р Александър Златанов покани
Коментари Харесай

Конфликтът между БЛС и НЗОК продължава

Председателят на Надзорния съвет на НЗОК доктор Александър Златанов предложения през днешния ден на среща ръководителя на БЛС доктор Иван Маджаров и членовете на Управителния съвет на съсловната организация. Според поканата срещата би трябвало да се организира на следващия ден, 6 януари от 13.00 часа в заседателната зала на Централно управление на НЗОК.

В поканата се прецизира, че на нея ще бъдат разисквани договарянията за Националния рамков контракт за медицински действия за 2023-2025 година и приемането на пътна карта на уговорките по преговорния развой.

От БЛС обаче са безапелационни, че позицията им остава непроменена и такава среща няма да има.

„ Категоричната позиция на УС на БЛС, препотвърдена от всички Регионални лекарски колегии в страната, остава непроменена. Още на 9 ноември предходната година декларирахме, че Съсловната организация излиза от преговорния развой с актуалните управления на Здравната каса и Надзорния съвет, освен поради цялостното съмнение в преговорния развой, поради непрестанното му бламиране и саботиране, а и поради тенденциозното неспазване, тъпчене и откровеното нарушение на към този момент контрактувани сред страните текстове “, споделя в отговора си доктор Маджаров.

„ Предвид гореизложеното, Ви уведомяваме, че Управителният съвет на БЛС не намира съображение да се среща и да разисква договарянията по Националния рамков контракт за медицински действия 2023 – 2025 година с актуалните управления на Националната здравноосигурителна каса и Надзорния съвет “, добавя още той. 

Информация за поканата може да видите , а отговора на БЛС - .
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР