Председателят на надзорния съвет на Дойче банк - Пол Ахлейтнер

...
Председателят на надзорния съвет на Дойче банк - Пол Ахлейтнер
Коментари Харесай

Блумбърг: Дойче банка проучва възможността за сливане с Комерцбанк



Председателят на надзорния съвет на Дойче банк - Пол Ахлейтнер обмисля обединение с конкурентната Комерцбанк и към този момент е разговарял с най-големите вложители в банката и с висши държавни чиновници по отношение на едно такова евентуално обвързване, заяви късно в четвъртък организация Блумбърг.

Източниците на Блумбърг обаче показаха, че сега няма публични диалози сред двете водещи немски банки и че сходно обединение не се преглежда като идно в скоро време.

Все още няма коментар на информацията от страна на представители на Дойче банка и на Комерцбанк.

Акциите на Дойче банк започват петъчната търговия с намаляване от над 1%, до момента в който акциите на Комерцбанк спадат с над 2%. Трябва да се има поради, че акциите на Дойче банк се обезцениха с повече от 40% от началото на годината, следвайки поредност отрицателни вести към най-голямата немска кредитна институция.

През предходната седмица Федералният запас дефинира бизнеса на Дойче банк в Съединени американски щати като " обезпокоителен ", до момента в който организация " Стандард енд Пуърс " намали нейния кредитен рейтинг предвид на терзания, свързани с проектите ѝ за преструктуриране.

Това не са първите клюки за вероятно обединение на двете огромни немски финансови институции. Две години по-рано (през лятото на 2016-а година) тогавашният изпълнителен шеф на Дойче банк - Джон Крайън опроверга информацията за сливането на най-голямата немска банка с един от най-силните и съперници в страната - Комерцбанк.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР