Председателят на Международния олимпийски комитет (МОК) Томас Бах обяви, че

...
Председателят на Международния олимпийски комитет (МОК) Томас Бах обяви, че
Коментари Харесай

Шефът на МОК убеждава: Отмяна на Олимпийските игри не стои на дневен ред

Председателят на Международния олимпийски комитет (МОК) Томас Бах разгласи, че анулацията на Летните олимпийски игри в Токио не стои на дневен ред, като се разглеждали разнообразни разновидности поради изключителната обстановка с пандемията от ковид, засегнала тежко целия свят.

" Отмяната на Игрите не стои на дневен ред. Ние сме сигурни в триумфа на тези игри ", посочи Бах в изявление за " Ню Йорк таймс ".

От МОК оповестиха преди дни, че решение за анулацията на най-големия състезателен конгрес на този стадий е прекомерно рано да бъде взето, въпреки квалификациите за класиране на игрите в съвсем всички типове спорт към момента да не са почнали.

" Не знаем каква ще бъде обстановката през юли. Разбира се, че обсъждаме всевъзможни разновидности, само че го вършим дружно с всички разнообразни федерации и професионални лиги и 4 месеца преди старта към момента не можем да дадем безапелационен отговор ", означи Томас Бах.

Япония вложи в подготовката на Олимпийските игри 12 милиарда $ и чака над 600 000 спортисти и задгранични гости да дойдат в страната, само че шефът на МОК означи, че финансовите ползи няма да бъдат водещи при определянето на крайното решение за ориста на Игрите.

Междувременно олимпийският огън дойде в Япония, а церемонията по посрещането му мина в доста стеснен кръг от хора поради международната пандемия от ковид, която към този момент лиши живота на над 10 000 души по целия свят. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР