Председателят на Международния олимпийски комитет (МОК) Томас Бах не е

...
Председателят на Международния олимпийски комитет (МОК) Томас Бах не е
Коментари Харесай

Украинска тенисистка се обяви против връщането на руските спортисти

Председателят на Международния олимпийски комитет (МОК) Томас Бах не е прав, като твърди, че съветските и беларуските спортисти могат да се върнат на интернационалните надпревари, защото те към този момент се състезават без проблеми в някои спортове, съобщи в сряда украинската тенисистка Марта Костюк.

Преди дни от в разнообразни прояви под безпристрастен байрак. Крайно решение за олимпийските игри в Париж 2024 следва да бъде взето.

До момента Русия и Беларус търпяха наказания поради.

Бах употребява образеца с успеха на Костюк на шампионата на WTA в Остин над рускинята Варвара Грачева на финала по-рано този месец. Така той затвърди тезата си от вторник, че руснаците към този момент се състезават без проблеми в някои спортове.

" Моят мач беше даден за образец от Томас Бах ", сподели Костюк в конферентен диалог с олимпийски първенци и други интернационалните спортисти, които се опълчват на повторното приемане на Русия и Беларус.

" В нашия спорт имаме система за класиране. Ако не вземам участие, ще изгубя класирането си и кариерата ми ще завърши ", прибавя 38-ата в международната класация.

След успеха си тя подцени съперничката си, отказвайки да стисне ръката на рускинята.

" Много се приказва и желаех да кажа от себе си, че не сме го правили обществено, само че през последната година се борим да изключим руснаците и беларусите от нашия спорт ", сподели тя. " За страдание ние не сме самостоятелни играчи. Работим за организациите на WTA и ATP и нямаме доста власт да вършим промени. "

Друга украинска тенисистка, Леся Цуренко, съобщи, че всеки мач против руснаци или беларуси е тестване.

" Всеки път, когато играем против тях, това е етичен спор, сподели Цуренко. Това ми влияеше по този начин, че имах нещо като пристъпи на суматоха. "

Въпреки това МОК издаде насоки, които да разрешат завръщането им в международния спорт. Като причина за решението организацията уточни загрижеността за човешките права на съветските спортисти и актуалното присъединяване на руснаци и беларуси в някои спортове.

Те ще вършат това като неутрални спортисти, без знаме, емблема или химн.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР