Председателят на кримската българска национално-културна автономия Иван Абажер заяви, че президентът

...
Председателят на кримската българска национално-културна автономия Иван Абажер заяви, че президентът
Коментари Харесай

Българи от Крим канят Румен Радев, обещават му топъл прием |

Председателят на кримската българска национално-културна автономност Иван Абажер съобщи, че президентът на България Румен Радев би трябвало да посети " съветския Крим ", където на него ще му бъде оказан топъл и дружелюбен банкет.

Това пишат от съветското посолство в България на страницата си във фейсбук. 

От Балканите пристигнаха славянската книжовност и православието. Затова таман от Балканите би трябвало да пристигна и признаването на Крим като законна и неотделимата част на Русия. Ако Президентът на България вземе решение да посети съветския Крим, сигурен съм, че ще му бъде оказан топъл и дружелюбен банкет ". 

Повод за поканата се думите на Радев по време на тв дебата с проф. Анастас Герджиков, че " сега Крим е съветски ", а глобите против Русия не дават резултат. 

" Колко години нямаме смяна и резултат от тези наказания. Заради това и Европейски Съюз към този момент търси прагматични подходи по какъв начин да се решат тези проблеми. Германия прави големи вложения в Русия. Как стават тези неща? С прагматична политика. Да не забравяме и, че Русия е фактор в битката с тероризма., съобщи още Румен Радев по БНТ  в четвъртък. 

Ден по-късно украинското външно министерство посланика ни в Киев Костадин Коджабашев, с цел да му съобщи позицията на страната " за некоректността и недопустимостта на изявленията на президента на България Румен Радев по отношение на Крим. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР