Председателят на КРИБ и благодетел на Лудогорец Кирил Домусчиев предупреди,

...
Председателят на КРИБ и благодетел на Лудогорец Кирил Домусчиев предупреди,
Коментари Харесай

Домусчиев: Кръгът Царско село стои зад Пенев и Сираков

Председателят на КРИБ и покровител на " Лудогорец " Кирил Домусчиев предизвести, че шефовете на родните клубове би трябвало да внимават и да не разрешат БФС да попадне в ръцете на кръгове по ползи. " Аз твърдо ще поддържа Борислав Михайлов, в случай че той се кандидатира. Другите две имена за мен са неуместни. Това са хора, които, в случай че може да ми кажете в последните 7-8 години какви мениджърски функционалности са имали, какъв бизнес са основали или създали... Това просто е неуместно. Просто кандидатираме някого и... Председателят на българския футбол би трябвало да е престиж – това е ок. Но той би трябвало да има мениджърски функционалности, би трябвало да е основал нещо в живота си, да е построил. Вижте Борислав Михайлов какво направи, отсече той в изявление за " Спортал ".

Тази база е напълно негова. Той обезпечи финансирането, преди този момент обезпечи земята, която получихме от държавното управление. Факт е, че той е приет и в УЕФА, защото го преизбират не за първи път. Това също значи, че там хората го ценят, а там елементарни хора няма. Борислав Михайлов да е там измежду шефовете не е инцидентно. Не можем да го зачеркнем, тъй като ЦСКА не е първенец или " Левски " не е първенец, сподели предприемачът.

За тези кандидатури стои кръгът " Царско село ", избрани президенти на клубове. На всички им е ясно това нещо, не сме паднали от Марс. Аз съм склонен, дано има кандидатури, само че да са такива с качества. И тогава всеки един от делегатите на Конгреса на база на какво е постигнал Борислав Михайлов и какви са визиите на възможните претенденти. Това, че си бил добър футболист, не значи, че ще станеш добър треньор, отсече Домусчиев.

Този човек няма по какъв начин да го разясня. Аз считам, че общо взето той разсмива медиите и от него съществено нещо не можеш да чуеш. Типично за българския футбол е, че всеки един президент или треньор намира някъде другаде оправданията. Винаги му е отговорен БФС, съдиите, отговорни са му слънцето, тревата, само че в никакъв случай грешката или виновността не е... В Испания " Барселона " и " Реал " Мадрид постоянно ги упрекват, в това, че преобладават и в какви ли не провинения. Ние, в България, сме " Лудогорец ", обикновено е другите клубове или някои клубове да не им харесва, че побеждаваме и се развиваме, разгласи той по адрес на нападките от страна на Венци Стефанов от " Славия ".

Завистта е нещо доста типично за Балканите. Нищо не ме изненадва и не ме учудва. Има доста пристрастни медии, които са свързани с даден клуб, президент или кръгове. Нормално е да се изсипва каква ли не мръсотия върху нас, само че в последна сметка животът продължава. Ние играем, представяме се почтено в Европа. Малко български клубове са го правели в последните 20 години. Така че кучетата си лаят, керванът си върви, сподели още той.

Домусчиев не подмина и тематиката " ЦСКА 1948 ": " Симпатизирам на този тим. Това са хора като мен, които са цесекари и не могат да одобряват измамата, която се направи с " Литекс ", " Етрополе " и така нататък, а нямат пари да си платят дори марката, която ужким завоюваха на търг. Харесвам тези запалянковци, които с момчета като Вальо Илиев, който е израснал на " Армията ", потеглиха по законовия път нагоре. Стъпка по стъпка си вървят към елита. "

" Ако аз поддържам " ЦСКА 1948 " финансово, това незабавно ще се усети - и от бюджета, с който разполагат, и от спонсорите, с които работят. Във футбола ни има доста интриги и е обикновено, когато не одобрявам " ЦСКА-София " за правоприемник на ЦСКА, да се загатва моето име ", приключи предприемачът.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР