Председателят на КПКОНПИ Сотир Цацаров е с отнет от ДАНС

...
Председателят на КПКОНПИ Сотир Цацаров е с отнет от ДАНС
Коментари Харесай

Премиерът: КПКОНПИ не си е свършила работата

Председателят на КПКОНПИ Сотир Цацаров е с лишен от ДАНС допуск до класифицирана информация за база на данни, събрани по време на контрола за надеждност. Това удостовери за bTV министър председателят Кирил Петков. " Приветствам ДАНС и българските служби за сигурност – би трябвало да демонстрират решителни действия; всеки пък, когато виждат нарушаване на закона, би трябвало да работят, да бъде ясно, че няма човек, който е над закона “, съобщи той.

По думите му данните са събирани " дълго време “, само че е класифицирана информация по кое време е почнало следствието и какво тъкмо е било намерено.

Отнетият допуск до класифицирана информация не значи непосредствено освобождение на Цацаров от КПКОНПИ, само че по думите на премиера това " прави неговата работа в някаква степен невъзможна “.

" За мен това, че нямаме същински съществени каузи за корупция на високите етажи на властта, демонстрира безусловно ясно, че КПКОНПИ не си е свършила работата, която всички български жители се надявахме да бъде свършена. Оценката ми е мощно негативна “, разяснява Петков.

Служители на ДАНС са чакали сутринта Цацаров на работното му място, с цел да му връчат документите за отнетия допуск. Премиерът изрази вяра, че вчерашният анонс на шефа на КПКОНПИ, че ще подаде оставка и днешното лишаване на позволява не са свързани.

Кирил Петков акцентира, че мнението му за основния прокурор Иван Гешев съответствува изцяло с това на ръководещата коалиция, която с декларация в Народното събрание през днешния ден изиска обвинител №1 да се отдръпна.

Поискаха оставката на Иван Гешев от трибуната на Народното събрание (ВИДЕО)

" Вече доверието – очевидно и на ръководещата коалиция, и моето персонално, както и на огромна част от българския народ, към този момент е сведено просто до обстоятелството, че най-хубавият акт е да си подаде оставката. Никой не има вяра, че прокуратурата работи както би трябвало да работи. Има голямо равнище на съществени незаконни действия, които към момента не са били обект на наказателни и на неоправдателни процедури “, съобщи министър-председателят.

Той е уверен, че Народно събрание ще работи по законодателни промени, " с цел да дадем нов образ на българската прокуратура “.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР