Председателят на КПКОНПИ Сотир Цацаров е с отнет от ДАНС

...
Председателят на КПКОНПИ Сотир Цацаров е с отнет от ДАНС
Коментари Харесай

Петков съобщи, че ДАНС е отнела достъпа на Цацаров до класифицирана информация

Председателят на КПКОНПИ Сотир Цацаров е с лишен от ДАНС допуск до класифицирана информация за база на данни, събрани по време на контрола за надеждност. Това разгласи пред bTV министър председателят Кирил Петков.

Той съобщи, че приветства ДАНС и българските служби за сигурност за това, че демонстрират решителни дейности. Всеки път, когато виждат нарушаване на закона, би трябвало да работят, да бъде ясно, че няма човек, който е над закона, безапелационен бе Петков.

Министър-председателят изясни, че данните са събирани " дълго време ", само че е класифицирана информация по кое време е почнало следствието и какво тъкмо е било намерено.

Той разясни, че отнетият допуск до класифицирана информация не значи непосредствено освобождение на Цацаров от Антикорупционната комисия, но това съгласно Петков прави неговата работа " в някаква степен невъзможна ".

" За мен това, че нямаме същински съществени каузи за корупция на високите етажи на властта, демонстрира безусловно ясно, че КПКОНПИ не си е свършила работата, която всички български жители се надявахме да бъде свършена. Оценката ми е мощно негативна ", акцентира министър председателят.

Той се надява, че вчерашният анонс за оставката на Цацаров и днешното лишаване на позволява не са свързани.

Премиерът бе безапелационен, че мнението му за основния прокурор Иван Гешев съответствува изцяло с това на ръководещата коалиция, която с декларация в Народното събрание днес поиска обвинител №1 да се отдръпна.

Той съобщи, че доверието - както на ръководещата коалиция и неговото персонално, по този начин и на огромна част от народа, е сведено до обстоятелството, че най-добрият акт е да си подаде оставката.

Никой по негови думи не има вяра, че прокуратурата работи, както би трябвало да работи - имало голямо равнище на съществени незаконни действия, които към момента не са били обект на наказателни и на неоправдателни процедури.

Петков изрази увереност, че Народното събрание ще работи по законодателни промени, които да дадат  " нов образ на българската прокуратура ".
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР