Председателят на Контролния съвет на Лукойл България“ Валентин Златев е

...
Председателят на Контролния съвет на Лукойл България“ Валентин Златев е
Коментари Харесай

Валентин Златев ще бъде разпитан като свидетел в спецпрокуратурата днес

Председателят на Контролния съвет на „ Лукойл България “ Валентин Златев е свикан през днешния ден на разпит в Специализираната прокуратура. За това оповестиха преди десетина дни от компанията. До този миг от спецобвинението не са коментирали призовката за разпит на Златев, заяви БНР.
От „ Лукойл “ оповестиха в задатък призовката до Валентин Златев с уточнението, че не са наясно c мотива за нея, като се изключи че ще бъде разпитван като очевидец. Оттам опровергаха информации в обществените мрежи, че шефът на Контролния съвет се укрива в чужбина.

Няколко дни по-късно самият Златев излезе с отворено писмо до медиите, предизвикано от изказвания на депутати от ръководещата ГЕРБ, че е взел участие в обща среща с водача на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова и укриващия се в Дубай хазартен необут с 18 обвинявания Васил Божков.

Преди това пък зам.-председателят на Народното събрание и съпредседател на „ Обединените патриоти “ Валери Симеонов разгласи: „ След Васил Божков идва времето на Валентин Златев. Досега страната и олигархията постоянно са съществували редом. Факт е, че има първи удар, втори удар, очаквайте и трети удар “, сподели в края на май Симеонов.

„ Във връзка с опитите на известни и незнайни политици да бъда присъединен към така наречен „ олигархия на прехода “, декларирам, че в течение на 20 години съм бил управител на едни от най-успешните български предприятия, вложили над 3,6 милиарда $ в България “, споделя Златев, като прецизира, че фирмите му са си внасяли налозите и са осигурявали работни места, спазвайки закона.

„ Смятам, че към днешна дата всички граници на толерантност са преминати. Не знам защо съм „ идващият “, само че идващият ми ход е да защитя правата си по правосъден ред “, написа предприемачът в отвореното си писмо, предшестващо днешния му разпит.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР