Председателят на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България Кирил

...
Председателят на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България Кирил
Коментари Харесай

Домусчиев влезе в задочен спор с Делчев за Закона за горивата

Председателят на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България Кирил Домусчиев влезе в неприсъствен спор по Нова телевизия с Андрей Делчев от Петролната асоциация, поради анулирания Закон за горивата.

Под опасността от всеобщи митинги на български " жълти жилетки " - както дефинираха себе си дребните търговци и превозвачи на горива, кабинетът взе на 9 януари решение да удължи с 6 месеца периода за влизане в действие на закона (пълното му име е Закон за административното контролиране на икономическите действия, свързани с петрол и артикули от нефтен произход). КРИБ поддържа решението на държавното управление, а Българската петролна и газова асоциация се опълчи, тя напусна конфедерацията.

Законът беше признат преди няколко месеца и в преходните и заключителните разпореждания е било записано, че той влиза в действие от 28 януари 2019 година

" Ако искаш да се бориш със сивия бранш, прави го бързо и уверено! Напускаме КРИБ в този момент, в нашето схващане към този момент даже сме вън ", съобщи Андрей Делчев, Изпълнителен шеф на Българска петролна и газова асоциация.

Те имат голям интерес от този закон, той ще им донесе големи облаги, тъй че обикновено да са срещу ", отговори Кирил Домусчиев.

Текстовете планува обектите, в които се зарежда и продава гориво, да дават отговор на по-високи условия, да вземем за пример, за капитал. Част от новите условия се оказват проблем и за частните бензиностанции на редица индустриални предприятия.

Домусчиев съобщи, че няма по какъв начин поради ползите на една група хора от пет-шест души и една асоциация да не бъдат предпазени Строителната камара и компаниите в нея, както и Минногеоложката камара и предприятията в нея.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР