Комър казва, че Къшнър е „прекрачил границата на етиката“ със сделката със Саудитска Арабия

...
Председателят на Комитета за надзор на Камарата на представителите Джеймс
Коментари Харесай

Председателят на Комитета за надзор на Камарата на представителите Джеймс Комер (R-Ky.) каза в четвъртък, че Джаред Къшнър, зетят на бившия президент Тръмп и старши съветник, докато е бил в офис, „прекрачи границата на етиката“, като прие инвестиция от 2 милиарда долара от саудитското правителство в своята частна инвестиционна фирма шест месеца след като напусна Белия дом.

В интервю за „The Lead with Jake“ на CNN Тапър“, Комер потвърди аргумента, направен от кандидата за президент на Републиканската партия за 2024 г. Крис Кристи, който отбеляза обширната работа на Кушнър в Близкия изток от името на Белия дом на Тръмп и заяви в по-ранно интервю, че „семейството Тръмп е участвало в измамничество от доста време време.“

Комер обаче се опита да направи разграничение между семейния бизнес на Тръмп и семейството на президента Байдън, което Комер предположи, че смята за по-тежко.

„Бил съм гласен, че смятам, че това, което Кушнър направи, прекрачи границата на етиката“, каза Комер по CNN, когато беше помолен да отговори на твърдението на Christie's. „Това, което Кристи каза, се случи, след като той напусна поста. Все още няма извинение, Джейк, но се случи, след като той напусна поста. А Джаред Кушнър всъщност има законен бизнес. Тези пари [на] семейство Байдън се случиха, докато Джо Байдън беше вицепрезидент, докато летеше до тези страни.“

Комер ръководи разследването на надзорния панел на семейство Байдън и е осигурил свидетелски показания, които твърдят, че Хънтър Байдън, синът на президента, използва позицията на баща си като вицепрезидент, за да продаде „илюзията за достъп“, за да помогне в личните си бизнес сделки. Панелът обаче не откри доказателства, че президентът Байдън е извършил каквото и да е престъпление.

Къшнър е служил на своя тъст в официално качество като старши съветник, докато Тръмп беше президент. Той се срещна със саудитския престолонаследник принц Мохамед бин Салман от името на администрацията на Тръмп и изигра ключова роля в защитата на саудитското правителство, след като САЩ заключиха, че престолонаследникът е одобрил убийството на журналиста от Washington Post Джамал Хашоги за критики към кралството.

През 2022 г. панелът за надзор на Камарата под ръководството на демократите започна разследване на инвестицията от 2 милиарда долара, която Къшнър осигури от Саудитския фонд за частни инвестиции (PIF), който се контролира от престолонаследника.

< p>„Вашите близки отношения с престолонаследника бин Салман, вашите просаудитски позиции по време на администрацията на Тръмп и решението на PIF да финансира лъвския дял от новото ви бизнес начинание – само шест месеца след края на мандата ви в Белия дом – създават вид на quid pro quo за работата ви във външната политика по време на администрацията на Тръмп“, бившият председател на надзора Каролин Малоуни (D-N.Y.) писа в писмо до Къшнър по това време.

В интервюто в четвъртък, Комър защити разследването на Байдън и настоя, че крайната цел е да се промени начина, по който работи Вашингтон, така че хората да не могат да се възползват от високомощните работни места, които членовете на техните семейства имат.

„Ние се опитваме да направим това, “, каза Комер, когато го попитаха за промяна на начина, по който работи Вашингтон. „Това е целта от първия ден е да има законодателна корекция. Много от защитниците на президента, особено в медиите, казват, че „Е, тази търговия с влияние е домашна индустрия във Вашингтон.“ Е, трябва да се промени.“

За последните новини, времето , спорт и поточно видео, насочете се към The Hill.

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР