Председателят на Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане

...
Председателят на Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане
Коментари Харесай

Трайков иска отсрочка за 2,4 млн.

Председателят на Комисията за противопоставяне на корупцията и за лишаване на нелегално добитото имущество разгласи, че юристът на някогашния енергиен министър - Трайчо Трайков, е изискал пролонгация, с цел да показа всички нужни документи, които потвърждават приходите на Трайков. Искането обаче е отхвърлено, тъй като законът не разрешавал отсрочвания.

Активно вървяла връзката и с някогашния финансов министър Симеон Дянков, който откакто разбра от медиите, че го търсят по отношение на инспекция на имуществото му - се свърза с инспекторите и е в деен разговор с тях, изясни Георгиев.

Съдът наложи запор на имущество на някогашния министър на енергетиката Трайчо Трайков, който в този момент е общински консултант.

След инспекция, почнала при започване на 2017 година, комисията е разкрила противоречие сред заявените приходи и активи, и действителните такива на Трайков, на стойност близо 2,4 млн. лева

Преди седмица Специализираната прокуратура внесе още веднъж в Специализирания углавен съд обвинителен акт по делото за продажба на занижени цени на държавния дял на енергоразпределителното сдружение EVN.

Бившият вицепремиер Симеон Дянков и предприемачът Иво Прокопиев са упрекнати за осъществяване на длъжностно закононарушение, от което са настъпили обилни нездравословни последствия (близо 28 милиона лв. вреди на държавния бюджет). Трима от привлечените - изпълнителният шеф на "Булброкърс " Радослав Рачев, Петър Василев и Любомир Евстатиев са упрекнати за умишлено нанасяне на вреди на непознато имущество в изключително огромни размери.

Бившият министър на стопанската система и енергетиката Трайчо Трайков е упрекнат за това, че като длъжностно лице не е положил задоволително грижи за повереното му имущество, от което са настъпили вреди в изключително огромни размери и закононарушението съставлява изключително тежък случай.

Предстои Специализираният углавен съд да насрочи разпоредително съвещание по делото.

Стана ясно, че комисията запорира имущество на Ценко Чоков в размер на над 3 милиона лв.. Седмица откакто излезе под домакински арест, с цел да се лекува, някогашният кмет на Галиче попадна под ударите на Антикорупционната комисия.

Блокирани са парцели, жилища и коли на Чоков, брачната половинка му - Цветелина и синовете им Спас и Мартин.

"Сумата на запорираното имущество е 3,2 млн. Това са голям брой парцели, аграрни земи. 153 парцела общо. Има запор и на брачната половинка и на синовете. Има изговаряне на съда, наложени са обезпечителни ограничения. Това е по делото за лихварство ", съобщи Пламен Георгиев от Комисията за противопоставяне на корупцията и за лишаване на нелегално добитото имущество.

Бившите министри Симеон Дянков, Трайчо Трайков и предприемачът Иво Прокопиев с нови обвинявания за продажбата на EVN

Ценко Чоков излиза от ареста

Instagram
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР