Председателят на Комисията за финансов надзор (КФН) Бойко Атанасов е

...
Председателят на Комисията за финансов надзор (КФН) Бойко Атанасов е
Коментари Харесай

Председателят на КФН Бойко Атанасов е внесъл кандидатурите си за зам.-председатели

Председателят на Комисията за финансов контрол (КФН) Бойко Атанасов е внесъл в Народното събрание оферти за зам.-председатели. Това сочи информация на уеб страницата на Народното събрание.

Депутатите избраха Атанасов за ръководител на комисията на 15 март. До гласуването се стигна откакто Карина Караиванова подаде оставка и освободи председателския пост. От 1 март тя се причисли към екипа на Европейската банка за възобновяване и развиване. Бойко Атанасов беше единственият претендент за поста, предложение на „ Атака “.

На 22 март Народното събрание утвърди и разпоредбите, по които ще избере зам.-председатели на КФН. Ще бъдат утвърдени двама кандидати- управляващ ръководство „ Надзор на капиталовата активност “ и управляващ направление „ Застрахователен контрол “. Бойко Атанасов предлага на Народното събрание Илиана Христова да управлява „ Застрахователен контрол “, а Мария Филипова „ Надзор на капиталовата активност “.

През последните 23 години Христова работи в Национална агенция за приходите, а Филипова има над 10-годишен опит в областта на финансите и в държавната администрация.

Предстои двете кандидатки да бъдат изслушани в Комисията по бюджет и финанси. Кандидатурите им ще се гласоподават в Народното събрание, за определени ще се смятат, в случай че получат повече от половината гласове на депутатите в пленарна зала.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР