Председателят на Комисията за финансов надзор Карина Караиванова е номинирана

...
Председателят на Комисията за финансов надзор Карина Караиванова е номинирана
Коментари Харесай




Председателят на Комисията за финансов надзор Карина Караиванова е номинирана за българ

Председателят на Комисията за финансов контрол Карина Караиванова е номинирана за български представител в Европейската банка за възобновяване и развиване, оповестиха от държавната пресслужба. Ако бъде определена, решението ще влезе в действие от началото на март. Самата Караиванова направи изказване посредством пресслужбата на финансовия регулатор, посредством което твърди, че ще извършва отговорностите си " кардинално и пламенно " до заемането на новата позиция.

Преди да оглави Комисията за финансов наздор, Карина Караиванова беше зам.-министър на финансите и се занимаваше с дълговата политика. В края на юли 2016 година тя пое управителния пост на регулатора от Стоян Мавродиев. Именно в мандата на Караиванова обаче се случи банкрутът на кипърския осигурител " Олимпик ", само че отговорността пое отрасловият зам.-председател Ралица Агайн. 

Първият коментар на Караиванова по противоречивото предложение за бонус-малус системата бе при започване на седмицата по време на публичното разискване. В изказването си до медиите за възможната смяна на поста, ще продъжи да извършва отговорностите си, а главната ѝ цел - върху пазара да се упражнява риск-базиран контрол. Ако бъде определена за български представител в Европейската банка за възобновяване и развиване, Караиванова ще смени Калин Митрев. Името му бе забъркано в тази ситуация с така наречен " Азербейджанска перачница ". 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР