Председателят на комисията за борба с корупцията в Народното събрание

...
Председателят на комисията за борба с корупцията в Народното събрание
Коментари Харесай

Борис Ячев: Не бива да се бърза с подаване на оставки

Председателят на комисията за битка с корупцията в Народното събрание Борис Ячев, съобщи в предаването " Още от деня ", че не трябва да се бърза с подаването на оставки преди да има резултати от назначените от прокуратурата инспекции. Той разяснява поредицата от оставки, свързани със закупуването по занижени цени на влиятелни недвижимости.

Борис Ячев, ръководител на Комисията за битка с корупцията, спора на ползи и парламентарната нравственос: Подобна елипса, в която е изпаднало обществото и представителите на изпълнителната власт, няма да докара до положително.
Според Ячев, в случай че се продължава по същия метод, ще има проблеми с " намирането на хора за влизане в изпълнителната власт ".

Депутатът от НФСБ сподели, че свадите се създават главно за представителите на изпълнителната власт, до момента в който за хората от правосъдната власт и от опозицията се написа по-малко.
Борис Ячев, ръководител на Комисията за битка с корупцията, спора на ползи и парламентарната нравственос: В момента има избран кръг медии, които се хранят от избрани стопански групировки, които имат за цел дестабилизирането на властта.
Той съобщи, че парламентарната комисия, която управлява има доверие в антикорупционната комисия КПКОНПИ и добави, че излизането в отпуск на нейните ръководител и зам.-председател затрудняват работата ѝ и вземането на решения за нови следствия.

Ячев добави, че би се тормозил във връзка обвиняванията против Пламен Георгиев и неговият заместител Антон Славчев за добитите от тях парцели, би се тормозил единствено, в случай че инспекциите изнесат смущаващи обстоятелства и парламентарната комисия би трябвало да се занимае с тяхното премахване.

Според Борис Ячев няма нищо смущаващо и във високите санкции, отсъдени на някогашната кметица на " Младост " Десислава Иванчева и заместничката ѝ Биляна Петрова, защото публичните упования за санкциониране на корупцията по високите етажи на властта са били точно за строги наказания.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР