Председателят на Комисията по здравеопазването д-р Даниела Дариткова се срещна

...
Председателят на Комисията по здравеопазването д-р Даниела Дариткова се срещна
Коментари Харесай

Дариткова се срещна с председателя на Комисията по здравеопазване на Германския Бундестаг

Председателят на Комисията по опазването на здравето доктор Даниела Дариткова се срещна с ръководителя на Комисията по опазване на здравето на Германския Бундестаг Ервин Рюдел и ръководена от него парламентарна делегация. Това оповестиха от пресцентъра на Народното събрание.

Двамата обмениха информация за системите на опазването на здравето в България и Германия и разискаха главните провокации в тази сфера.



Председателят на Комисията по опазването на здравето срещна немските посетители с метода на действие на здравноосигурителната система в България. Тя означи, че главен приоритет на законодателната активност сега е приемането на бюджетните закони.

Д-р Даниела Дариткова акцентира пред своите сътрудници, че упоритостта е да се развива профилактиката и промоцията на здравето. Тя показа и плана за осъществяване на социално-здравни грижи.

Депутатите от три парламентарни комисии одобриха бюджета на НЗОК за 2020 година на първо четене

Председателят на Комисията по опазване на здравето на Германския Бундестаг Ервин Рюдел предложи да се задълбочи съдействието във връзка с законодателни начинания в региона на опазването на здравето.

След извършените срещи в София немските посетители споделиха мнението, че подготовката на експерти в България е на доста положително равнище и взаимни начинания в тази сфера, изключително ориентирани към младежи за продан на познания, ще бъдат доста потребни. Общо бе мнението, че казусът с фрагментите е сериозен и в двете страни.



Като приоритет бе посочена предварителната защита на заболяванията. Ервин Рюдел означи, че в Германия се работи за приемането на закон, който да я регламентира и модернизира. Целта по думите му е да бъдат употребявани и съвременни средства като разнообразни мобилни приложения, които могат да промотират здравословния метод на живот.

Председателят на Комисията по опазването на здравето срещна гостите с съответни планове в опазването на здравето, които се осъществят с европейски средства.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР