Председателят на комисията по външни отношения към Сената на САЩ

...
Председателят на комисията по външни отношения към Сената на САЩ
Коментари Харесай

В Сената на САЩ призоваха Пентагона да изпрати хеликоптери за борба с пожарите в Гърция

Председателят на комисията по външни връзки към Сената на Съединени американски щати прикани Министерството на защитата да окаже спомагателна поддръжка на Гърция , защото страната се бори с десетки горски пожари, оповестяват АП и " Индипендънт ".

Боб Менендес в писмо до министъра на защитата Лойд Остин съобщи, че страната е " непосредствен и скъп съдружник на НАТО ", което изисква спомагателна помощ от Съединени американски щати на фона на рекордно високи температури и горски пожари, които опустошават страната от предходната седмица.

, вторият по величина остров в Гърция след Крит .

Менендес в писмото си до Остин разяснява, че приветства разполагането на самолети на Военноморски сили на Съединени американски щати в Гърция , с цел да помогне за наблюдението на " заканите за инфраструктурата и жилищните региони ", само че че е нужна спомагателна помощ - в това число хеликоптери .
 Военноморски сили на Съединени американски щати подвигат разследващ аероплан за локализиране на пожарите в Гърция
Военноморски сили на Съединени американски щати подвигат разследващ аероплан за локализиране на пожарите в Гърция

Съединени американски щати: Демонстрираме силата на нашия съюз и какъв брой сме мощни дружно

" Тези старания избавиха човешки животи и приканвам отдела да извърши спомагателни претенции за помощ, в това число разполагането на хеликоптери CH-47 ", написа той. " Призовавам администрацията да предприеме всички нужни ограничения, с цел да поддържа народа на Гърция в миг на потребност. "

Премиерът на Гърция Кириакос Мицотакис дефинира обстановката като " кошмарно лято " и че целта на държавното управление му е " на първо място да пази човешките животи ".

Най-малко двама души са починали при горските пожари, като пожарникар е умрял северно от Атина през почивните дни. Няколко десетки са в болница с пострадвания и цялостният размер на вредите остава неразбираем. Пожарите не престават.
 Гръцкият външен министър моли Русия за самолети за битка с пожарите
Гръцкият външен министър моли Русия за самолети за битка с пожарите

Дендиас разисква с Лавров връзките ЕС-Русия и благоприятни условия за съдействие по въпросите на гражданската защита
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР