Председателят на Комисията по ценните книжа и фондовите борси (SEC)

...
Председателят на Комисията по ценните книжа и фондовите борси (SEC)
Коментари Харесай

Гари Генслер отправя предупреждение за инвеститорите в криптовалути

Председателят на Комисията по скъпите бумаги и фондовите тържища (SEC) Гари Генслер насочи предупредително обръщение по отношение на идното решение за спот Биткойн ETF, като хвърли светлина върху евентуалните опасности, свързани с криптовалутите.

Генслер акцентира няколко сериозни аспекта, които вложителите би трябвало да вземат поради:

Съответствие с нормативната уредба: Той предизвести вложителите за опцията някои крипто вложения да не се придържат към правните рамки, което може да остави вложителите изложени на риск без нужната информация или защитни ограничения.

Волатилност и риск: Генслер акцентира присъщата на крипто вложенията волатилност и риск, като означи случаите, в които известни крипто платформи са се сринали или са претърпели забележителен спад в цената.

Потенциални измами: Освен това Генслер предизвести за лъжливи действия, публикувани в крипто сферата, като предложение на подправени монети и Понци схеми, които основават обилни опасности от финансови загуби за вложителите.

Консултацията на Генслер идва на фона на наближаващия краен период за подаване на заявки за Биткойн спот ETF – развиване, което се чака да притегли голям брой обичайни вложители в Съединените щати. Много наблюдаващи поясняват това като позитивен индикатор за идното утвърждение на ETF.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР