Председателят на Комисията по ценни книжа и борси на САЩ

...
Председателят на Комисията по ценни книжа и борси на САЩ
Коментари Харесай

САЩ се прицелват във всяка криптовалута с изключение на биткойн: ще се получи ли?

Председателят на Комисията по скъпи бумаги и тържища на Съединени американски щати (SEC) съобщи, че всяка криптовалута като се изключи биткойн би трябвало да се преглежда като скъпи бумаги. Гари Генслър разяснява пред New York Magazine, че криптовалутите на парктика " са скъпи бумаги и обществото чака облаги от тях ".

Новината беше приветствана от съоснователя и изпълнителен ръководител на MicroStrategy Майкъл Сейлър, който е прочут биткойн максималист.

" Изгражда се консенсус, че всичко в крипто промишлеността, друго от биткойн, е скъпа книга, предопределена да бъде контролирана от SEC ", написа той в Twitter, наблягайки, че  " това прави BTC единственият криптоактив, подобаващ за потребление като световните пари. "

На този декор Джейк Червински - юрист и началник на политиката в Blockchain Association, уточни, че смяната би била непрактична за SEC.

" Председателят Генслер може да е преднамерен, че всеки цифров актив, с изключение на биткойн, е скъпа книга, само че неговото мнение не е закон ", разяснява и той в Twitter.

" SEC няма пълномощия да контролира която и да е криптовалута, до момента в който и в случай че не потвърди изказванията си в съда. За всеки актив, всеки един, самостоятелно, един по един ", написа юристът.
 Раздвижване в крипто промишлеността? Големите вложители се завръщат към биткойн
Раздвижване в крипто промишлеността? Големите вложители се завръщат към биткойн

Най-голямата криптовалута още веднъж притегля внимание

Габриел Шапиро, основен консултант в капиталовата компания Delphi Labs, съобщи, че в случай че Генслер получи това, което желае, над 12 300 токена на стойност към $663 милиарда ще станат противозаконни.

" Регистрацията в SEC освен е прекомерно скъпа за множеството основатели на токени, ами също по този начин ясни правила за регистрация на токени ". Какъв е проектът тук? Тъй като регистрацията не е осъществима, може всеки да заплати едни големи санкции. Това би означавало 12 305 каузи. Казано другояче, милиарди американски долари са изложени на риск ", съобщи Шапиро.

Държави и криптовалути

Украйна е получила $70 милиона в крипто дарения от началото на нашествието на Русия преди година. От тях $28,9 милиона в Ether, $22,8 милиона в Bitcoin и $11,6 милиона в Tether.

Планът на Индия за съгласуване на световното крипто контролиране, разгласен по време на неотдавнашната среща на Г-20, завоюва поддръжката на Международния валутен фонд и Съединените щати. 
 МВФ подлага на критика биткойн облигациите на Ел Салвадор (отново), само че туризмът на страната скочи с 30%
МВФ подлага на критика биткойн облигациите на Ел Салвадор (отново), само че туризмът на страната скочи с 30%

Рисковете за финансова неустойчивост в страната, приела биткойн за законна валута, се усилват

Европейската комисия започва блокчейн регулаторна среда, с цел да улесни разговора сред регулаторите и иноваторите за случаи на приложимост в частния и обществения бранш. Правните препоръки и регулаторните насоки ще бъдат предоставени в безвредна и поверителна среда. 

Крипто цени

Към 9 сутринта българско време на 27 февруари 2023 година, общата пазарна капитализация на 22 600 крипто монети е в размер на $1,07 трилиона. На 24 февруари пазарът се оценяваше на $1,09 трилиона.
 Европейски Съюз желае да форсира регулациите за банковия крипто капитал
Европейски Съюз желае да форсира регулациите за банковия крипто капитал

Брюксел работи следи все по-активно криптоактивите в банките
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР