Председателят на комисията по разузнаването при Камарата на представителите на

...
Председателят на комисията по разузнаването при Камарата на представителите на
Коментари Харесай

Показанията на дипломата Гордън Сандланд бяха окачествени като най-важните до момента в разследването за импийчмънт на Тръмп

Председателят на комисията по разузнаването при Камарата на представителите на Съединени американски щати Адам Шиф окачестви днешните показания на дипломата Гордън Сандланд като доста значим миг в следствието за импийчмънт против президента Доналд Тръмп, съобщи Ройтерс.

Казаното от посланика на Съединени американски щати в Европейския съюз "попада право в сърцето на въпроса за подкупничеството, а визира и други евентуални закононарушения и злодеяния ", сподели Шиф пред кореспонденти. "Ние, също по този начин за първи път чухме, че мнозина са били отдадени в тази скица ", добави той. В днешните си показания пред конгресната комисия Сандланд, считан за основен очевидец в следствието, сподели, че е работил по украинските въпроси дружно с Руди Джулиани - персоналния юрист на Тръмп - "по разпореждане на президента ". Той изясни, че Тръмп ясно е наредил на него и на други хора да окажат напън върху Украйна да проверява негов политически противник.

Ключов очевидец в следствието за импийчмънт на Тръмп е получил примамливо предложение от Киев

Опитите на Джулиани да накара украинския президент Володимир Зеленски да проверява политически противници на Тръмп, "бяха искане на услуга против услуга - споразумяване на посещаване в Белия дом " за украинския президент, уточни дипломатът и добави, че държавният секретар Майк Помпейо е бил осведомен и "изцяло е подкрепял " техните старания по украинския въпрос. Тези показания са измежду най-важните досега в следствието за импийчмънт, инициирано от демократите, съобщи Българска телеграфна агенция, цитирайки Ройтерс.

Украинският президент изтощен от абсурда с Тръмп

От канцеларията на вицепрезидента Майк Пенс отхвърлиха изказванието на Сандланд в показанията му, че той и Пенс са обсъждали на 1 септември забавянето на американската помощ за Украйна - тематика, която се оказа обвързвана с следствието. "Вицепрезидентът в никакъв случай не е разговарял с Гордън Сандланд за следствие против Байдън, нито пък е обсъждал обвързване на деблокирането на финансовата помощ за Украйна с някакви следствия ", сподели Марк Шорт, началник на канцеларията на Пенс. "Такава полемика, за каквато загатна дипломат Сандланд, в никакъв случай не е имало ", акцентира Шорт, представен от Ройтерс.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР