Председателят на комисията по информационна политика към Съвета на Руската

...
Председателят на комисията по информационна политика към Съвета на Руската
Коментари Харесай

Убийството на руския журналист е кървава провокация

Председателят на комисията по осведомителна политика към Съвета на Руската федерация Алексей Пушков назова „ кървава провокация “ убийството в Киев на съветския публицист Аркадий Бабченко.

„ Вече започнаха опитите да се свърже убийството на Бабченко с рецензиите му към Кремъл. Много наподобява на нова кървава провокация. Запитайте се на кого е преференциално “, написа Пушков в профила си в Туитър.

Украинският министър председател Володимир Гройсман показа във Facebook, че съветската тоталитарна машина не е дала прошка на журналиста неговата почтеност и праволинейност. Той назова Бабченко „ същински другар на Украйна, който е разказвал на света истината за съветската експанзия “.

В Съвета за сигурност на Организация на обединените нации украинският външен министър Павло Климкин съобщи, че е рано да се каже кой стои зад убийството. Същевременно добави, че Москва употребява разнообразни тактики за дестабилизирането на Украйна, в това число терористични актове, подривна активност и политически убийства, съобщи БНР.

Руският непрекъснат представител в Обединените народи Василий Небензя отговори, че Украйна има намерение да употребява убийството за антируските си цели. Известният с рецензиите си към Кремъл съветски публицист Аркадий Бабченко беше убит нощес в жилището си в украинската столица Киев в гърба.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР