Председателят на Комисията по бюджет и финанси Йордан Цонев от

...
Председателят на Комисията по бюджет и финанси Йордан Цонев от
Коментари Харесай

Цонев смята за възможно да се изпълнят исканията на синдикатите

Председателят на Комисията по бюджет и финанси Йордан Цонев от Движение за права и свободи намира за резонни настояванията на най-големия профсъюз КНСБ за повишение на заплатите в редица държавни структури, като по-голямата част от ограниченията може да се намерят средства.

" Намираме настояванията на синдикатите за обективни, добре обосновани, т е са за към 305 милиона лв.. Бих споделил, че са подходили държавнически и не са се разположили в зоната на популизма. Повечето от настояванията са за прехрана и ние бихме ги подкрепили, при деликатно разглеждане. Единственото нещо, което ни стопира, че ще са за сметка на финансовите разноски, а при тях има заложен буфер, с цел да останем в 3-те % недостиг ", съобщи Цонев след срещата си със протестиращите синдикалисти.

Друг аспект, в който би трябвало да се внимава, е че един път заложени, сходни разноски за прехрана остават за непрекъснато в годините напред, а справедлива заплаха е стопанската система, европейска и българска, да върви към криза.

В последна сметка обаче Йордан Цонев увери - ще се подходи деликатно, само че по всяка възможност огромна част от настояванията на синдикатите ще бъдат задоволени.

Предстои КНСБ да се срещнат още с представители на ГЕРБ и Българска социалистическа партия.
 Политическа партия съгласни с КНСБ за растеж на заплати, само че не на калпак и в границите на 3% недостиг
Политическа партия съгласни с КНСБ за растеж на заплати, само че не на калпак и в границите на 3% недостиг

Вдигане на заплатите на калпак ще докара до напредък в неравенствата
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР