Председателят на клуб Атлетик 90 (Луковит) Владимир Даскалов получи плакет

...
Председателят на клуб Атлетик 90 (Луковит) Владимир Даскалов получи плакет
Коментари Харесай

Председателят на клуб Атлетик 90 Владимир Даскалов получи плакет от Европейската атлетика

Председателят на клуб Атлетик 90 (Луковит) Владимир Даскалов получи плакет от Европейската атлетика за " Признателност за поддръжката към леката атлетика " на континента. Плакетът беше връчен на Даскалов персонално от президента на Европейската атлетика Добромир Карамаринов след 21-о издание на шампионата " Веселин Даскалов " в града.

На скромната гала Карамаринов награди и кметът на община Луковит Иван Грънчаров, който е някогашен спортист, както и старши треньорът на клуба Атанас Иванов.

Атлетик 90 (Луковит) е един от най-активните атлетически клубове в страната от основаването си през 1990 година.

Клубът провежда 32 години обичайния крос кънтри " Луковитски моми ", 21 години шампионата по бягания на писта " Веселин Даскалов " и няколко издания на народен шампионат по крос кънтри. С помощта на клуба и негови членове към този момент шеста година се организира шосейния пробег от веригата " Рън България " Луковит, който се провежда по трасе по концепция на Владимир Даскалов със старт от общината и край до една от най-големите естествени забележителности на България пещера " Проходна ". Клубът взе участие и интензивно в подготовката и осъществяване на семинари и занимания по " Детска атлетика ", които са състояли на стадиона, на площада, в спортната зала и в СУ " Алеко Константинов ".

През годините на съществуването си Атлетик 90. има стотици първенци и медалисти от национални шампионати, десетки участници в националните тимове на България и няколко национални върха в бяганията.

Снимка: atletikabg.com
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР