Председателят на КФН Караина Караиванова влиза в Съвета на директорите

...
Председателят на КФН Караина Караиванова влиза в Съвета на директорите
Коментари Харесай

Председателят на КФН смени мъжа на Ирина Бокова в ръководството на ЕБВР

Председателят на КФН Караина Караиванова влиза в Съвета на шефовете на Европейската банка за възобновяване и развиване (ЕБВР), реши на днешното си постоянно съвещание държавното управление.
Караиванова замества в управителното тяло мъжа на Ирина Бокова - Калин Митрев. Той трябваше да бъде тестван от страната поради Азербайджанската спекулация - че Азербайджан е изхарчил най-малко 2,5 милиарда евро, които са служели за финансиране на метода на живот на галениците на режима и за закупуване чрез пари в брой на другарства в чужбина за режима на Илхан Алиев, само че резултат от инспекцията, оповестена от финансовия министър Владислав Горанов, по този начин и не се появи.
Самата Караиванова е един от най-скъпоплатените държавни чиновници - с месечна заплата от над 13 000 лв., повече и от заплатите на президента Румен Радев, който взема 11 000 лв., както и на Бойко Борисов, който печели към 7 000 лв. месечно т.е. към два пъти по-малко.
Европейската банка за възобновяване и развиване е един от най-големите вложители в България, с която страната ни поддържа дългогодишни връзки на ползотворно съдействие. От началото на активността си у нас, от 1993 година до 31.10.2018 година, Европейска банка за възстановяване и развитие е предоставила вложения в размер на 3.847 милиарда евро за финансиране на 249 плана в разнообразни браншове на стопанската система на страната. Инвестициите в частния бранш съставляват 56 % от настоящия портфейл на банката в България.
Европейска банка за възстановяване и развитие е основана през 1991 година за да способства за икономическия напредък и да подкрепи прехода към пазарно насочени стопански системи на страните от Централна и Източна Европа, приели да съблюдават правилата на плуралистичната народна власт. Акционери в нея са 67 страни и 2 междудържавни институции - Европейският съюз и Европейската капиталова банка. Акционерният капитал на Европейска банка за възстановяване и развитие е 30 милиарда евро. Република България взе участие в капитала на Европейска банка за възстановяване и развитие с 237,11 млн. евро.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР