Председателят на КЕВР Иван Иванов буквално се изпусна и каза

...
Председателят на КЕВР Иван Иванов буквално се изпусна и каза
Коментари Харесай

4 пъти по-евтин газ от Азербайджан спрямо руския: Купуваме само 35% от възможното

Председателят на КЕВР Иван Иванов безусловно " се изпусна " и сподели какъв брой природен газ внасяме от Азербайджан сега. Годишно внасяме 350 млн. куб. метра за година, при контрактувана опция да внасяме 1 милиарда куб. метра. В момента газът от Азербайджан е 4 пъти по-евтин, в сравнение с съветския, по думите на Иванов на днешното съвещание на КЕВР, на което се разисква цената на газа в България от 1 ноември.

Припомняме, че до момента шефът на " Булгаргаз " Николай Павлов обществено е казвал, че поради проблеми с доставките на азербайджански газ през Сидерокастро не може да се внесе цялото контрактувано с Азербайджан количество. При потребността да се съблюдават точни периоди, през Сидерокастро има заплаха от забавяния и тогава ще би трябвало да се купува газ като отплата, на пазарни цени, е тезата на " Булгаргаз ".
 Европа е изправена пред възходяща беднотия: Милиони хора ще усетят покачването на цените на газ и електрическа енергия Европа е изправена пред възходяща беднотия: Милиони хора ще усетят покачването на цените на газ и електрическа енергия
Под диктовката на Брюксел Европа небрежно изоставя обичайните горива, само че липсват възобновими източници. Газът се трансформира в незамени...

Иначе " Булгаргаз " има от през вчерашния ден, 27 октомври, по въпроса с вноса на азербайджанския газ. " Преди всичко е значимо да се знае, че от 31.12.2020 година „ Булгаргаз “ ЕАД внася оптимално вероятните количества азерски природен газ, които доближават до България по краткотраен маршрут, при допустимо най-хубаво вземане предвид с условията за сигурност на доставките. Причината да се употребява краткотраен маршрут е неналичието на трасето, несъмнено в контракта за доставка - гръцко-българската газова връзка IGB (интерконектора IGB) . Както е известно, планът за този газопровод се извършва от гръцко-българската компания „ Ай Си Джи Би “ АД и по разнообразни аргументи въвеждането на газопровода в употреба се отсрочва няколко пъти. Проектната компания е способена да осведоми обществеността по всички въпроси, свързани с графика на строителните работи и осъществяването на плана ".

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР