Председателят на Камарата на представителите Нанси Пелоси обяви, че ще

...
Председателят на Камарата на представителите Нанси Пелоси обяви, че ще
Коментари Харесай

Нанси Пелоси се оттегля от поста на председател на Камарата на представителите

Председателят на Камарата на представителите Нанси Пелоси разгласи, че ще се отдръпна от лидерския си пост, оповестява CNN. Тя управлява демократите в Камарата на представителите в продължение на две десетилетия, изграждайки завещание като една от най-влиятелните и поляризиращи фигури в американската политика.

Пелоси, първата и единствена жена, заемаща поста ръководител, заяви, че ще продължи да служи в Камарата , давайки опция на идващото потомство да управлява демократите, които ще бъдат малцинство през идната година макар по-доброто от предстоящото показване на междинните избори.

Няма да диря преизбиране за водачество на Демократическата партия в идващия Конгрес. За мен настъпи часът ново потомство да управлява фракцията на Демократическата партия, която толкоз надълбоко почитам, и съм признателен, че толкоз доста хора са подготвени и желаят да поемат тази страхотна отговорност, съобщи Пелоси

Пелоси похвали законодателните достижения на партията под нейно управление.

Нейното изказване идва, откакто демократите изгубиха болшинство в долната камара, само че резервираха контрола над Сената през междинните мандати през 2022 година, задържайки евентуално по-голяма " алена вълна ".
 Си Ен Ен: Републиканците печелят Конгреса
Си Ен Ен: Републиканците печелят Конгреса

Прогноза на телевизията
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР