Председателят на Камарата на представителите на САЩ Нанси Пелоси обяви,

...
Председателят на Камарата на представителите на САЩ Нанси Пелоси обяви,
Коментари Харесай

Нанси Пелоси се оттегля като на лидер на демократите в Конгреса

Председателят на Камарата на представителите на Съединени американски щати Нанси Пелоси разгласи, че се отдръпва от позицията си на водач на Демократическата партия в долната камара на американския Конгрес, след две десетилетия, предадоха международните организации. 82- годишната Пелоси, която е първата жена, заемаща тази служба и на два пъти бе ръководител на долната камара, съобщи, че ще остане в Конгреса, представлявайки Сан Франциско както го е правила в продължение на 35 години.

" Няма да се кандидатирам за преизбиране за водачество на Демократическата партия в идващия Конгрес. Настъпи часът ново потомство да оглави фракцията на демократите, която надълбоко почитам. "

Президентът Джо Байдън споделя, че Пелоси се е трансформирала в " най-влиятелния ръководител " на камарата в цялата история на Съединени американски щати.

Оттеглянето на Пелоси от управлението на партията бележи края на една ера във Вашингтон. То се случва в миг, когато Републиканската партия си обезпечи едва болшинство в Камарата на представителите на междинните избори предходната седмица.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР