Председателят на Камарата на представителите на САЩ Нанси Пелоси е

...
Председателят на Камарата на представителите на САЩ Нанси Пелоси е
Коментари Харесай

Демократи в Конгреса искат импийчмънт за Тръмп

Председателят на Камарата на представителите на Съединени американски щати Нанси Пелоси е изправена пред възходящ напън да стартира изследване за импийчмънт против президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп, оповестяват " Вашингтон пост " и " Хил ". Поне 25 водещи конгресмени от Демократическата партия, измежду които са доста ръководители и зам.-председатели на комисии, убеждават съпартийците си и Пелоси да се открие процедура поради възходящите опити на Белия дом да блокира проверяващите начинания на Конгреса. Администрацията употребява всички благоприятни условия да спре публикуването на отчета от следствието на специфичния прокурор Мълър и да не даде на конгресмените данни от данъчните си заявления, както и конгресът да разпита някогашен негов консултант по следствието за съветска интервенция в изборите.

Шефът на Камарата на представителите обаче е срещу процедура по премахване от власт на президента и наскоро съобщи, че импийчмънтът не е единственият метод да се научи истината дали Тръмп е бил в сговор с Русия и дали е попречил правораздаването.

------

Президентът Доналд Тръмп апелира решение на федерален арбитър, който блокира настояването му да бъде неразрешено на Комисията по контрол и държавна промяна при Камарата на представителите да изиска неговите данъчни заявления за последните 10 г. Адвокатите на Тръмп подадоха тъжба ден след като съдът поддържа призовката на конгресната комисия, която изисква данъчните заявления на Тръмп от счетоводната му компания. 

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР