Председателят на Камарата на представителите на САЩ Майк Джонсън призова

...
Председателят на Камарата на представителите на САЩ Майк Джонсън призова
Коментари Харесай

Шефът на Конгреса поиска отстраняването на Байдън

Председателят на Камарата на представителите на Съединени американски щати Майк Джонсън прикани членовете на администрацията да накарат Байдън да подаде оставка. Републиканецът Майк Джонсън предложи на демократите да задействат 25-ата корекция на Конституцията, с която настоящ президент може да се разгласи за неспособен да извършва отговорностите си. 
" Нашите противници виждат уязвимост в Белия дом, както и всички ние. Казвам това без наслаждение. Смятам, че обстановката е доста рискова. Бих помолил членовете на кабинета да погледнат в сърцата си ", съобщи Джонсън. Той означи, че схваща суматохата в редиците на демократите, само че става въпрос за цялата страна, чийто президент явно не е в положение да си прави работата - и по тази причина министрите и вицепрезидента би трябвало да работят.
Посочената корекция на американската конституция работи от 1967 година Тя дава право на вицепрезидента и мнозинството от членовете на кабинета да разгласят президента за некадърен да извършва отговорностите си. Тяхното решение би трябвало да бъде подложено на гласоподаване от Конгреса - и то влиза в действие, в случай че бъде подкрепено от 2/3 от гласовете в двете камари.
До такава обстановка в никакъв случай не се е стигало в историята на Съединени американски щати. Редакционната гилдия на американския вестник " Ню Йорк Таймс " нощес прикани президента на Съединени американски щати Джо Байдън да се отдръпна от президентската конкуренция, ден след неприятното му показване в дебата против Доналд Тръмп, предадоха международните организации. Под заглавие: " За да служи на страната си, президентът Байдън би трябвало да напусне предизборната акция ", медията, която симпатизира на демократите, зове Байдън самичък да се откаже от конкуренцията.
Макар да упорства, че 81-годишният Байдън е бил " удивителен президент ", демократичното издание заключава, че на дебата той е изглеждал като " сянката на популярен държавен чиновник " и би се впуснал в " безразсъдна случка ", в случай че продължи акцията си.
" Няма причина партията да рискува стабилността и сигурността на страната, като принуждава гласоподавателите да избират сред минусите на господин Тръмп и тези на господин Байдън ", написа вестникът. " Твърде огромен залог е просто да се надяваме, че американците ще подценен или ще омаловажат възрастта и немощта на господин Байдън, които те виждат със личните си очи ", прибавя нюйоркското издание.
На този етап кампанията на Джо Байдън заявява, че той ще продължи предизборната конкуренция. Не се разисква опцията президентът на Съединени американски щати Джо Байдън да отдръпна кандидатурата си за преизбиране и той възнамерява да взе участие в дебата против републиканеца Доналд Тръмп през септември, съобщи нощес представителят на акцията на Байдън, представен от Ройтерс.
Също нощес самият Байдън съобщи, че има намерение да победи противника си от Републиканската партия и също не даде признаци, че обмисля да се откаже от конкуренцията. " Знам, че не съм младеж. Не вървя толкоз елементарно, колкото преди, не приказвам толкоз безпрепятствено, колкото преди, не дебатирам толкоз добре, колкото преди ", сподели Байдън на протест един ден след директния конфликт с Тръмп. " Нямаше да се кандидатирам още веднъж, в случай че не имах вяра с цялото си сърце и душа, че мога да се оправя с тази работа. Залогът е прекомерно висок ", съобщи Байдън.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР