Председателят на Изправи се БГ и бивш депутат Мая Манолова

...
Председателят на Изправи се БГ и бивш депутат Мая Манолова
Коментари Харесай

Мая Манолова се готви да влезе в мащабен ляв политически проект

Председателят на " Изправи се БГ " и някогашен народен представител Мая Манолова удостовери, че се водят диалози за основаването на " нов, огромен, огромен обществен план, който да отбрани хората в изискванията на икономическа и обществена рецесия ". 

Манолова разгласи, че ще се включи в него дружно със своята организация, само че няма да бъде " лицето " на този план. 

" Водят се диалози сега. В него ще се включат разнообразни организации. Ако ме питате дали " Изправи се бг " ще бъде част от тази платформа, да, ще бъде. Но не аз ще бъда лицето на този план. Търси се необятно обединяване, включват се разнообразни организации, хора с гражданска позиция, специалисти ", сподели Манолова в bTV. 

Тя не даде повече детайлности за това с кого води диалози по отношение на бъдещата нова политическа групировка, само че съобщи, че тя не е предизвикана от рецесията в Българска социалистическа партия. 

В същото време Манолова упрекна " партията на Нинова " за това, че " не извършва ролята си да пази работещите хора, пенсионерите и уязвимите ". 

Неофициално - клюки за готвена нова партия се завихриха към името на някогашния вицепремиер Атанас Пеканов, който беше част от служебния кабинет сред май и декември 2021. 

Пеканов няколко пъти отхвърли да има планове да влиза в партийната система, само че постоянно прави свои разбори на проблемите с инфлацията и вероятните ограничения, които кабинетът да предприеме. 

Бившият омбудсман разкритикува държавното управление за това, че " сме на ръба на кратер и ще вулкан от обществени проблеми и няма никакво деяние. Властта се занимава с всичко друго, само че не и с тези проблеми ". 

Манолова обаче нападна и ГЕРБ за това, че, за които се пробват да нападат държавното управление - да вземем за пример изваждането на културни институции, общини, обществени домове и църкви от контролирания на свободния пазар за пазаруване на електрическа енергия. 

В момента най-голямата опозиционна партия желае страната да заплати по-голямата част от сметките за ток на общините и храмовете поради фрапантното повишаване на силата на борсата. 
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР