Председателят на ИТН Слави Трифонов реши да заеме ясна позиция

...
Председателят на ИТН Слави Трифонов реши да заеме ясна позиция
Коментари Харесай

Слави Трифонов се обяви за военна помощ за Украйна и напомни на ИТН да не бяга от отговорност

Председателят на Има Такъв Народ Слави Трифонов реши да заеме ясна позиция в поддръжка на военна помощ от България за Украйна - часове откакто Народното събрание отхвърли да вземе решение, а украинският външен министър Дмитро Кулеба не скри разочарованието си. 

Трифонов припомня във Фейсбук, че през цялото време на войната е подкрепил украинската страна. 

" В момента на територията на Украйна изцяло незаслужено и аморално се води война, в която умират хора. И това е грубо, неуместно и изцяло безсмислено. Така че, в случай че има алена линия, аз съм от страната на тези, които считат, че Украйна би трябвало да бъде подкрепена по всевъзможен метод – в това число с оръжие ", споделя Трифонов. 

Той дефинира като " безусловно изплъзване " уговорките, декларирани от държавното управление и президента за даване на каски и бронежилетки за Украйна. 

" А нали е време разделно – всеки би трябвало да си заеме позицията и да има силата да носи отговорност за дейностите си. Това важи най-много за депутатите в българския парламент, депутатите от всички парламентарни групи, в това число от групата на „ ИТН “, споделя Трифонов. 

Министърът на външните работи от Има Такъв Народ Теодора Генчовска беше един от хората, които оправдаваха бездействието на България по отношение на апелите за военна помощ на Украйна с това, че сме " дребна страна ". Румен Радев позволи единствено даване на средств за самостоятелна отбрана на украинците. 

Дмитро Кулеба дефинира причините срещу поддръжката на армията като политическо двуличие и разяснява с подигравка: " ". 
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР