Председателят на ИТН Слави Трифонов е подал заявление, с което

...
Председателят на ИТН Слави Трифонов е подал заявление, с което
Коментари Харесай

Слави Трифонов се отказа от депутатското си място

Председателят на Има Такъв Народ Слави Трифонов е подал заявление, с което се отхвърля да бъде депутат в 49-ото Народно заседание, стана известно на днешното съвещание на ЦИК. Заявлението на Трифонов е признато с 12 гласа ``за`` и един ``против``, оповестява ``Нова телевизия``.
Преди дни Асен Балтов от листата на ГЕРБ-СДС също се отхвърли от депутатското си място в 49-ото Народно заседание.

Проф. Асен Балтов, който беше в листата на ГЕРБ-СДС в 23-ти МИР в София, се отхвърли да е народен представител, още преди ЦИК да разгласи имената на народните представители в 49-ия парламент. Бившият началник на " Пирогов " заяви решението си в своя профил във " Facebook ". 

Днес сутринта ЦИК оповести имената на 21 претенденти за народни представители, които са определени в два многомандатни изборни региона в изборите за 49-о Народно заседание. Това са водачът на ГЕРБ Бойко Борисов, водачът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ и ръководителят на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова. Сред претендентите за народни представители, определени в два многомандатни региона, са също Делян Пеевски и Йордан Цонев от Движение за права и свободи, Десислава Атанасова и Красимир Вълчев от ГЕРБ-СДС, водачът на ``Възраждане`` Костадин Костадинов; Тошко Йорданов от ``Има подобен народ``, Кристиан Вигенин и Драгомир Стойнев от Българска социалистическа партия и други Те би трябвало да разгласят от кой регион избират да бъдат, а ЦИК ще заяви кой влиза на тяхно място в другия регион.

ЦИК по-късно ще разгласи всички 240 депутати от 49-ото Народно заседание. Крайният период е 9 април, а в понеделник, в ``Държавен вестник`` ще бъдат оповестени имената им. Това ще даде опция на президента да издаде декрет за свикването на Народното събрание. Очаква се това да стане след празниците.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР