Председателят на иранския парламент изрази днес съмнения в ефективността на

...
Председателят на иранския парламент изрази днес съмнения в ефективността на
Коментари Харесай

Висш ирански представител се съмнява в системата на ЕС за заобикаляне на санкциите

Председателят на иранския парламент изрази през днешния ден подозрения в успеваемостта на "Инстекс " (Instex) - системата за преводи, целяща да разреши на Иран да продължи интернационалната си търговия макар глобите на Съединени американски щати, съобщи ДПА.

На конференция, два дни откакто нови шест европейски страни се включиха в тази система, Али Лариджани сподели пред кореспонденти, че "не е ясно дали "Инстекс " ще даде съответни резултати ".

Системата е основана през януари от Англия, Германия и Франция, т.е. европейските страни по нуклеарната договорка с Иран.

Междувременно в качеството на основатели на "Инстекс " Франция, Германия и Англия приветстваха решението на държавните управления на Белгия, Дания, Нидерландия, Норвегия, Финландия и Швеция да се причислят към "Инстекс ", обявиха Париж, Лондон и Берлин в взаимно изказване.

Съединените щати предходната година се изтеглиха едностранно от подписаното през 2015 година иранско нуклеарно съглашение и възобновиха тежките наказания против иранската стопанска система, напомня Франс прес.

Присъединяването на няколко страни към "Инстекс " ускорява механизма и свидетелства за европейските старания за улеснение на законната търговия сред Европа и Иран, акцентират Франция, Германия и Англия.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР