Председателят на Института за дясна политика Мартин Табаков публикува остър

...
Председателят на Института за дясна политика Мартин Табаков публикува остър
Коментари Харесай

Костадин Костадинов нарече феновете на „Левски“ „еничари“

Председателят на Института за дясна политика Мартин Табаков разгласява изострен пост в обществените мрежи след скандалното изявление на водача на „ Възраждане “ Костадин Костадинов по адрес на почитателите на Левски, които бяха наречени от него „ еничари “, написа novsport.com. Поводът е офанзивата на ултрасите против хората, защитаващи на палатки Паметника на Съветската войска в София.

Ето какво написа Табаков без редакторска интервенция:

" Чета поста на депутата Костадин Костадинов, в който той назовава почитатели на Левски „ еничари ”, и си мисля, че Блез Паскал не е бил обезателно прав, когато е споделил, че индивидът е „ мислеща тръстика ”. Явно, че предикатът мислещ е недостоен комплимент в някои представители на растителния свят. И те са просто тръстики.

Кастадинов нормално има свойството да бъде теглен от езика си. Но този път езикът му го води в посока, която не му дава обещание благополучие. Въпросният народен представител е свикналда прави популистика политика на гърба на тази или онази партия. Но почитателите на Левски – с хубавото и неприятното – не са партия. Феновете на Левски са въобще различен род, с който Костадинов няма опит, а имунитетът му като депутат ще е толкоз скъп, колкото е рублата сега.

Всъщност мисля си, че има нещо общо сред паметника на Съветската войска и варненския парцел на Костадинов. За мен и двете са функционалност на корупция. Първото – на морална, второто – на физическа. Това са двете лица на русофилията в България. Но те могат да бъдат събрани вкупом: в случай че му е толкоз безценен, Костадинов да постави МОЧА в двора на вилата си.

И аз не знам кои са хората, които през вчерашния ден вечерта са изразили позицията си пред монумента на руския окупатор. Но знам, че левскарите сме миряни. Просто от време на време ни се постанова да хващаме чуковете, когато има нещо за изправяне. Или срутване. Понеже някой различен е тупкал топката и не си е приключил работата.

На фотографията ползвам една от дамите, които, съгласно думите на Костадин Костадинов, са били нападнати през вчерашния ден.

П.С. Днес ще проследявам дали управлението на Левски ще вземе отношение по отношение на този проблем, в който човек, който по Конституция (чл. 67. ал.1) е представител на всички българи, наскърбява огромна част от тях "



 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР