Председателят на Има такъв народ Слави Трифонов обяви, че повече

...
Председателят на Има такъв народ Слави Трифонов обяви, че повече
Коментари Харесай

Слави Трифонов няма да пуска свои хора в Нова ТВ, недоволен от въпроси в сутрешния блок

Председателят на " ИТН " Слави Трифонов разгласи, че повече няма да " пуска " хора, свързани с партията, за изявленията в предаванията на Нова ТВ, откакто остана неудовлетворен от въпросите в изявление с някогашния му народен представител Станислав Балабанов в утринния блок.

Трифонов разгласява във Фейсбук свое писмо до изпълнителния шеф на Нова ТВ Стефана Здравкова, в което се оплаква от " преднамерено " държание на водещия на " Здравей, България " Виктор Николаев и на " други чиновници, бих споделил на всички " от медията.

Той упреква публицистите в това, че " отношението е очевидно отрицателно, преднамерено и демонстрира користолюбие ", когато се отнасяло до събеседници, свързани с него.

" Аз съм безспорен бранител на свободата на словото и одобрявам, че Вие имате право да се държите по този начин. Аз пък имам право да не Ви виждам малкия екран и да не пущам повече хора, свързани с мен и с това, което върша, нито да Ви гостуват, нито да вземат участие във Ваши телевизионни излъчвания ", написа буквално в писмото на Слави Трифонов.

В в допълнение разяснение той показва, че " не може публицист, който води изявление, и то в миг на предизборна акция, да употребява израз като “патеричка ” по адрес на партия, която взе участие наедно с всички партии " и не може да употребява " изрази като този, че след изборите " краставичките към този момент са продадени ".

" Въобще, от самото начало двамата водещи не задаваха въпроси, а правеха внушения. Внушения, които не смеят да вършат против представители на други политически партии. А мотиви - доста. Например, купувани ли са депутати.
Я, че аз да не съм боксова круша за хора, които се мислят за публицисти. А в действителност са прислужници. Ако въпросните така наречен “журналисти ” имат политически пристрастия, могат да ги изразят на 2 април пред изборните урни. А не в предизборни изявленията, които водят ", написа още той.

Как се появиха " патеричките " и " краставичките "?

Интервюто със Станислав Балабанов от сряда заран стартира с въпрос, на който водещите по този начин и не получават отговор - макар че го задават по пет разнообразни метода в хода на диалога. А той е - дали Има Такъв Народ би партнирала с ГЕРБ или с " Продължаваме промяната ", в случай че влезе в идващия парламент.

В откриването на диалога Виктор Николаев го формулира по следния метод:

" Задаваме въпрос към обединенията, които съгласно социологията са близо до 4%-та преграда - в случай че я прескочат и се озоват в Народното събрание, какво държание ще имат по повод сформиране на държавно управление. И в случай че Ви се наложи да сте на кантар... да не споделям " патеричка ", само че в случай че би трябвало да подкрепите мандат на ГЕРБ или мандат на Политическа партия, с кого е по-възможно и с кого е по-невъзможно да партнирате на този стадий? ".

Балабанов тук не дава отговор всъщност - и не реагира на думата " патеричка " - а разяснява, че медиите не цитирали проучване на " третата в света социологическа организация ", която планувала, че " ИТН " може да получи 8,5% на изборите (след като партията не съумя да влезе в предишния парламент и беше напусната от знакови лица).

Водещите повтарят въпроса за вариантите на Има Такъв Народ по отношение на ГЕРБ и Политическа партия още два пъти, като при следващото запитване Станислав Балабанов споделя: " Опитът, който натрупахме, сподели, че алените линии пречат за решенията, които чака обществото. Червените линии нито ще понижат цената на краставиците и доматите, нито ще дадат опция институциите да работят. Първо дано да минат изборите и да забележим по какъв начин ще бъде спретнат 49-ият парламент и след това ще разясняваме в елементи ".

Поредното отсрочване на въпроса за след изборите обаче предизвика Виктор Николаев да репликира с думите: " Ама то се свърши. После краставиците са продадени ".

" Не е по този начин - работещ парламент и устойчиво държавно управление. А с кого, ще забележим на база на резултатите ", дава отговор Балабанов.

Следват още два въпроса на Мирослава Иванова, в които тя обръща внимание, че рецензиите на Има Такъв Народ към този момент са ориентирани по-остро към някогашните им съдружни сътрудници, в сравнение с към ГЕРБ, претендентът за народен представител поема самодейността и насочва диалога към серия обвинявания против Кирил Петков.

" В обществените мрежи върви едно видео, в което някогашен народен представител от Политическа партия косвено приказва, че министър председателят Кирил Петков пазарувал депутати за по 500 000 евро. Министър-председател да търгува публичния избор по малкия екран е изрично скандално на база на другите неща, които сътвориха. И нито един от вас в частните, в огромните медии не задава тези въпроси.... Когато пристигна Кирил Петков, питайте го въпроси, свързани с морала и моралните полезности ", споделя той, като вметва, че приказва и в качеството си на публицист.

Виктор Николаев обаче се намесва, като отбелязва, че Балабанов няма по какъв начин да се асоциира с специалността на публицист, до момента в който взе участие в предизборно студио като претендент за депутат.

" Не сме сътрудници, сега сте кандидат-депутат и нямате нищо общо с публицистиката - имате по-общо с политиката. Така че сега не сте публицист, най-малко аз не ви одобрявам в това качество и това е мое право ", споделя водещият.

Остатъкът от изявлението по този начин и не дава разбираеми отговори на въпросите - да вземем за пример каква е позицията на Има Такъв Народ по въпроса за правосъдната промяна, планът за нова комисия за битка с корупцията и други До финала стана ясно единствено, че в Има Такъв Народ считат Ива Митева и Любомир Каримански за част от хората, които по думите на Станислав Балабанов желали " да станат известни " посредством партията.

·
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР